x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, condamnat DEFINITIV la 3 ani de închisoare cu executare

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, condamnat DEFINITIV la 3 ani de închisoare cu executare

20 Sep 2013   •   16:32
Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, condamnat DEFINITIV la 3 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie, potrivit unei decizii definitive luate vineri de instanţa supremă, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul omului de afaceri Cornel Penescu - informează Mediafax.

Practic, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a menţinut astăzi hotărârea din vara aceasta, când Solomon şi Penescu au fost condamnaţi pentru luare de mită şi fals intelectual, însă sentinţa nu a fost definitivă.

Procesul a început la Tribunalul Argeş, după ce DNA l-a acuzat pe Antonie Solomon că a primit 50.000 de euro de la Gheorghe Penescu, pentru a-i facilita acestuia emiterea unei autorizatii de constructie pentru hypermarketul PIC din Craiova. 

Dosarul a fost strămutat acum trei ani la Galaţi iar la începutul acestui an a ajuns la Înalta Curte, pentru că Solomon devenise senator.

În 2010, Antonie Solomon a stat 6 luni în arest preventiv, această perioadă urmând sa i se scadă din pedeapsa primită.

×