x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ape tulburi la TVR - Giurgiu, în scandal cu toată lumea

Ape tulburi la TVR - Giurgiu, în scandal cu toată lumea

19 Apr 2007   •   00:00

Tudor Giurgiu afirmă într-un răspuns către comisiile parlamentare de cultură că deciziile privind finanţările, bugetele şi investiţiile televiziunii publice au fost făcute cu acordul Consiliului de Administraţie, "care acum se dezice de propriile hotărâri".

şAH LA CA. Reacţia preşedintelui-director general vine după ce luni, opt membri ai CA al TVR (Nicu Alifantis, Tudor Barbu, Ioana Băntoiu, Sorin Burtea, Anne Rose Marie Jugănaru, Radu Toader, Mirela Tănăsescu şi George Pruteanu) au trimis o scrisoare comisiilor de cultură din Parlament, prin care informează în legătură cu retragerea sprijinului pentru Tudor Giurgiu. Acesta spune că a aflat marţi de această sesizare prin intermediul unui cotidian central. El a transmis un răspuns comisiilor de cultură, în care declară că membrii CA al televiziunii "nu au uzat de toate prerogativele conferite" de acest statut. Tudor Giurgiu mai spune că, deşi este preşedinte al CA şi director general, nu a condus singur instituţia.

"Toate sesizările primite de la angajaţi şi adresate membrilor CA au fost prezentate, deseori împreună cu soluţionările, şi au fost discutate în şedinţele Consiliului. Dintr-un calcul sumar, din ianuarie 2006 şi până în prezent nu mai puţin de 12 asemenea sesizări au fost prezentate în şedinţele CA, inclusiv o sesizare a doi dintre membrii CA, domnii Sorin Burtea şi Radu Toader. În cazul în care au avut şi alte dovezi în afara celor discutate în şedinţele CA, nu cred că mă pot acuza de lipsă de reacţii la nişte situaţii de a căror existenţă nu am ştiut", se justifică şeful televiziunii publice.

×
Subiecte în articol: observator