x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apel către parlamentarii PDL de Hunedoara: Noi v-am ales! Acum alegeţi voi între viaţa şi moartea noastră!

Apel către parlamentarii PDL de Hunedoara: Noi v-am ales! Acum alegeţi voi între viaţa şi moartea noastră!

de Monalise Hihn    |    07 Iun 2010   •   00:00

Reprezentanţii a cinci confederaţii sindicale au trimis scrisori deschise parlamentarilor PDL din judeţul Hunedoara prin care le solicită să fie prezenţi în sală în momentul votului la moţiunea de cenzură şi să voteze "pentru".



"Noi v-am ales! Acum alegeţi voi între viaţă şi moartea noastră! Votaţi pentru păstrarea salariilor şi pensiilor! Nu votaţi împotriva noastră! Votaţi pentru moţiunea de cenzură", se arată în scrisorile deschise adresate de reprezentanţii hunedoreni ai confederaţiilor sindicale Cartel Alfa, BNS, CNSLR Frăţia, CSDR şi Confederaţia Sindicală Meridian parlamentarilor, în special pentru cei cinci reprezentanţi ai PDL în Parlamentul României.

În scrisoarea deschisă sindicaliştii au pus fotografiile a cinci parlamentari hunedoreni de la PDL. Este vorba despre senatorul Dorin Păran şi deputaţii Monica Iacob - Ridzi, Ioan Timiş, Viorel Arion şi Iosif Blaga. Pe de altă parte, senatorul Dorin Păran a declarat pentru Jurnalul Naţional că va vota împotriva moţiunii de cenzură: "Sunt cu Guvernul! Susţin măsurile de austeritate! Sigur că se puteau lua şi alte măsuri, dar acestea sunt cele mai sigure şi ele ne fac să nu mai luăm şi alt împrumut".

Şi deputatul Ioan Timiş, proaspăt înscris în PDL, a spus că va vota împotriva moţiunii: "E absolut necesar ca moţiunea să nu treacă. Omul politic trebuie să fie surd şi orb când ia deciziile. Nu e loc de întors, din păcate!". În schimb, senatorii Dan Radu Ruşanu (PNL) şi Cosmin Nicula (PSD), precum şi deputaţii Cristian Resmeriţă (PSD), Laurenţiu Nistor (PSD) şi Bogdan Ţîmpău (PNL) au anunţat că vor vota pentru căderea Guvernului Boc.

În scrisoare se arată că parlamentarii care nu votează pentru moţiunea de cenzură vor fi sancţionaţi de alegători: "Dacă nu votaţi pentru moţiunea de cenzură, înseamnă că vreţi ca noi să fim condamnaţi la foame şi sărăcie cruntă. Dacă votaţi contra moţiunii de cenzură, înseamnă că vreţi ca şmecherii să profite în continuare şi să-şi rotunjească veniturile şi mai mult. Înseamnă că pe noi vreţi să ne sacrificaţi!

Cele două legi pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea reprezintă de fapt întoarcerea la epoca robiei. Vă rugăm să nu îi condamnaţi pe cei care au muncit o viaţă la umilinţa de a cerşi un colţ de pâine pentru a reuşi să supravieţuiască într-un mod ruşinos. Vă rugăm să refuzaţi condamnarea noastră, a copiilor şi bătrânilor noştri la moarte prin înfometare. Domnule parlamentar, nu ne luaţi dreptul la demnitate!".

×
Subiecte în articol: observator