x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apele Române: Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, stopată înainte să ajungă în România

Apele Române: Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, stopată înainte să ajungă în România

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2023   •   15:15
Apele Române: Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, stopată înainte să ajungă în România

Unda de poluare formată pe Dunăre în zona Cělarevo din Serbia, la kilometrul 1287, a fost stopată înainte de a ajunge la granița României, a anunțat joi Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Reprezentanții ANAR susțin că echipele de intervenție de la Apele Române Banat sunt prezente încă din după-amiaza zilei de marți la granița României.

„Prin urmare, datorită măsurilor de intervenție luate anterior de către echipele din Serbia, poluarea nu a avut impact transfrontalier”, transmite Administrația.

Conform informațiilor primite de ANAR, în tot acest interval de timp de peste 36 de ore, la granița României cu Serbia nu s-au observat irizații petroliere, calitatea Dunării fiind în parametri normali.

Pentru siguranță, echipele vor continua monitorizarea apelor Dunării în zona Baziaș pentru încă 24 ore.

35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavlion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri, anunța miercuri ANAR.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: apele romăne poluare dunare