x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator APIA alocă până la 24,7 milioane lei pentru servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole

APIA alocă până la 24,7 milioane lei pentru servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   15:40
APIA alocă până la 24,7 milioane lei pentru servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) intenţionează să contracteze servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole, pentru care intenţionează să plătească între 6,176 milioane lei şi 24,704 milioane lei, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

"Având în vedere că zona de control cuprinde întreg teritoriul României, numărul maxim al fermierilor controlabili prin monitorizarea parcelelor agricole este de 800.000/an, cu o suprafaţă aferentă de aproximativ 9.900.000 ha.", se menţionează în anunţ.

Achiziţia implică încheierea unui acord-cadru cu valabilitatea de 48 de luni, urmând să se aplice în perioada iulie 2023 - iulie 2027. Totodată, se estimează ca se vor atribui între unul şi cinci contracte subsecvente pe an, precizează anunţul.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate - preţ. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 iulie 2023, ora 15:00.

Ofertanţii trebuie să facă dovada că, în ultimii trei ani, au fost prestate, la nivelul unuia sau mai multor contracte (maxim trei contracte) însumate la o valoare de cel puţin 4,8 milioane lei, fără TVA, servicii ce au avut la bază metoda monitorizării culturilor agricole utilizând date satelitare sau metode de teledetecţie în domeniul agricol. Conform sursei citate, se cumulează valoarea serviciilor prestate şi nu valoarea contractelor.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat. 

×
Subiecte în articol: apia plati servicii