x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apostu cere să fie eliberat sub control judiciar

Apostu cere să fie eliberat sub control judiciar

de Mediafax    |    29 Noi 2011   •   08:26
Apostu cere să fie eliberat sub control judiciar

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata, solicita sa fie eliberat sub control judiciar.

Avocatii lui Sorin Apostu au depus, marti, la Curtea de Apel Cluj o cerere de eliberare sub control judiciar, informeaza Mediafax. Cererea va fi judecata in 5 decembrie.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa ICCJ le-a respins solicitarile.

Apostu a fost suspendat din functie dupa ce prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis, vineri, un ordin in acest sens.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

In acest dosar sunt cercetasi pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner - Veres a castigat, alaturi de compania Rosal Grup, licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, in 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajera, fiecare adjudecandu-si un sector al municipiului.

×