x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape toţi deţinuţii cu drept de vot de la Poarta Albă vor să meargă la urne

Aproape toţi deţinuţii cu drept de vot de la Poarta Albă vor să meargă la urne

21 Noi 2009   •   00:00

Majoritatea deţinuţilor încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, care au drept de vot, şi-au exprimat intenţia de a merge la urne. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, inspectorul Gabi Botezan, dintr-un total de 633 de persoane private de libertate, cetăţeni români cu drept de vot, aflate în custodia Penitenciarului Poarta Albă, şi-au exprimat intenţia de vot 522 de persoane.



Gabi Botezan a precizat că, în funcţie de situaţia juridică, au drept de vot arestaţii preventiv, condamnaţii în primă instanţă, condamnaţii fără interzicerea drepturilor electorale printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi tinerii în vârstă de 18 ani, asupra cărora s-a dispus măsura educativă într-un centru de reeducare.

Procesul electoral se va desfăşura începând cu ora 09.00, atât la Penitenciarul Poarta Albă, cât şi la secţia exterioară Valu lui Traian, în locaţii special amenajate din incinta locurilor de deţinere, unde reprezentanţii comisiilor electorale locale vor instala urnele mobile.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator