x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arad / Documente false pentru a intra în Occident

Arad / Documente false pentru a intra în Occident

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Dec 2008   •   00:00

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat în ultimele 24 de ore, cinci persoane, care intenţionau să iasă ilegal din România, folosindu-se de documente de identitate false sau aparţinând altor persoane. Persoanele care au forţat graniţa României sunt din Turcia şi Camerun.



După cum a declarat, luni, Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, citată de Agerpres, toate cele cinci persoane au fost depistate şi reţinute în cursul zilei de duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici pe sensul de ieşire din ţară, în trenuri care se îndreptau spre Budapesta. Mai întâi, în trenul internaţional Rapid “Dacia”, care circulă pe relaţia Bucureşti - Viena, un bărbat a prezentat la controlul de frontieră un titlu de sejur Franţa, document care a trezit suspiciuni legate de identitatea persoanei, poliţiştii de frontieră constatând că există diferenţe de fizionomie între persoana care s-a legitimat cu documentul de identitate francez şi fotografia aplicată în acesta.

În urma verificărilor realizate, suspiciunile s-au confirmat, din declaraţia persoanei în cauză şi în urma verificărilor efectuate rezultând că acesta este din Camerun, se numeşte Valentin N., are 31 de ani şi a intrat legal în România în urmă cu două zile, prin PTF Aurel Vlaicu. Acesta a mai declarat că a primit documentul de identitate francez de la vărul său şi intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen, în vederea găsirii unui loc de muncă. La câteva ore, în trenul internaţional Rapid “Ister”, care circulă pe relaţia Bucureşti - Budapesta, poliţiştii de frontieră au depistat alte patru persoane de sex masculin, care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte eliberate de autorităţile din Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentele în cauză sunt falsificate prin rescanarea fotografiilor; în urma verificărilor şi a consemnării declaraţiilor celor patru, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni turci şi au vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani. Ei au declarat că şi-au procurat documentele false de la o persoană necunoscută, în Istanbul, contra sumei de 1000 de dolari fiecare, intenţionând să ajungă în Germania pentru a-şi găsi un loc de muncă. “Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei şi cercetării celor cinci persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor aceştia urmând a fi prezentaţi procurorilor din cadrul parchetului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun” a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

×
Subiecte în articol: romania frontieră