x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: Primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 nu poate fi lăsat acasă

Arafat: Primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 nu poate fi lăsat acasă

01 Mar 2020   •   15:40
Arafat: Primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 nu poate fi lăsat acasă

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 și ale cărui teste au ieșit negative, nu poate fi lăsat să plece acasă, unde membrii familiei acestuia sunt în izolare.

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că tânărul din Gorj, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, care a ieșit negativ la ultimele două teste pentru coronavirus, este sănătos. Cu toate acestea, el nu se poate întoarce încă în familie.

„Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată și aceștia pot să dezvolte simptome în 14 zile. Trebuie să găsim o soluție pentru el, să rămână într-un loc. Este sănătos, va rămâne la spital sau la Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Cel de-al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, a ieșit negativ sâmbătă. Primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului a fost făcut vineri.

Tânărul în vârstă de 25 de ani este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală, după ce a fost depistat, miercuri, pozitiv la testarea pentru virusul Covid-19.

Familia bărbatului este izolată la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile.

Tânărul din Gorj este unul dintre cei care au intrat în contact cu italianul care a vizitat România şi care a fost confirmat cu noul virus. Acesta, în vârstă de 71 de ani, este monitorizat de medici în Italia.

În România sunt doar trei pacienţi confirmaţi cu Covid-19, iar tânărul din Gorj este unul dintre ei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raed arafat coronavirus