x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ArcelorMittal ar putea amâna câteva proiecte de mediu obligatorii

ArcelorMittal ar putea amâna câteva proiecte de mediu obligatorii

11 Mai 2009   •   00:00

O parte din proiectele de mediu pe care combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi este obligat anual să le deruleze, până în 2014, ar putea fi amânate, din cauza crizei economice, a declarat Augustine Kochuparampil, directorul general al societăţii.



Întrebat în ce măsură criza economică va afecta investiţiile de mediu pe care compania are obligaţia să le facă până în 2014, directorul general a recunoscut că unele proiecte ar putea fi amânate. "O parte din aceste investiţii sunt deja continuate. În acelaşi timp, pentru câteva dintre aceste investiţii s-ar putea să cerem amânări, dar rămânem angajaţi pentru finalizarea obligaţiilor până în 2014. Acest lucru se întâmplă din cauza acestei crize fără precedent, care nu afectează doar piaţa oţelului, ci toată economia. Am înregistrat rezultate foarte bune până în 2008 în privinţa investiţiilor de mediu", a spus Kochuparampil. El nu a putut preciza câte investiţii vor fi amânate şi nici o valoare totală a acestora, invocând că discuţiile pe această temă sunt abia la început.


Cerinţe
La 30 octombrie 2007, combinatul siderurgic gălăţean a primit autorizaţia integrată de mediu, valabilă până la 31 decembrie 2014. Acest document prevede un plan de măsuri care trebuie îndeplinite până atunci, cu termene clare de finalizare pentru fiecare în parte. Autorizaţia integrată conţine cerinţele de monitorizare adecvate emisiilor rezultate din combinat, metodologia specifică şi frecvenţa de măsurare a acestora, precum şi obligaţia de a furniza autorităţii competente datele solicitate pentru verificarea conformării cu autorizaţia. Pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în autorizaţie, combinatului i s-a acordat o perioadă de tranziţie până la sfârşitul anului 2014, timp în care trebuie să îndeplinească 301 măsuri de protecţie a mediului. Dintre acestea, 151 vizează calitatea aerului, 37 pe cea a apei şi 113 ­ protecţia solului.

×
Subiecte în articol: verde!