Astăzi, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, la primul termen al judecării pe fond a dosarului permiselor de conducere auto din judeţul Argeş, amânarea cauzei pentru data de 22 ianuarie. Hotărârea preşedintelui de şedinţă a urmat faptului ca unii dintre inculpaţi au cerut acordarea unui nou termen pentru angajare de apărător, iar alţii nu s-au prezentat la proces.
Magistratul a dispus citarea Doinei Bădulici şi a lui Marian Stanciu, care nu au fost la proces, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, luare de mită sau cumpărare de influenţă. "S-a dispus Poliţiei unde au domiciliul prezentarea citaţiei pe baza unui proces verbal. Dacă Poliţia nu-mi face dovada că i-a citat, primul 'premiu' pe care îl dau şefului Poliţiei va fi de 5.000 lei", a afirmat judecătorul Mihaela Creţu, citată de Agerpres. Ea a precizat că dosarul este extrem de complex, are 28 de inculpaţi, din care 22 aflaţi în arest preventiv la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Târgu Mureş. După stabilirea noului termen, avocaţii inculpaţilor Virgil Ioniţă, agent de poliţie la SPCRPCIV Argeş, Ion Ionaşcu, agent principal şef la SPCLEP Câmpulung, Marin Dinculescu şi Marius Epure au solicitat judecarea în stare de libertate a acestora, din motive medicale sau pe considerentul că infracţiunile pentru care sunt trimişi în judecată nu sunt cu grad de periculozitate ridicat. Epure a motivat cererea prin faptul că el a căzut la unul dintre examenele pentru obţinerea permisului de conducere auto. Procurorul DNA a solicitat instanţei respingerea acestor cereri pe motiv că în accidente comise de indivizi care au obţinut ilegal permisele de conducere şi-au pierdut viaţa cinci persoane. Instanţa se va pronunţa, astăzi, atât asupra acestor cereri, cât şi asupra cererii de eliberare pe cauţiune depuse de Nicolae Anghel.
Grupuri infracţionale în sânul poliţiei
Printre cei 22 de inculpaţi aflaţi în arest se află şi fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, comisar-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată. Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA - Serviciul Teritorial Piteşti, în perioada 2006-iunie 2008, pe raza judeţului Argeş, grupul infracţional organizat şi-a desfăşurat activitatea acţionând în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere. Pe lângă fostul şef al SPCRPCIV Argeş, în dosarul permiselor sunt judecaţi şi alţi ofiţeri de poliţie. Comisarul-şef Vasile Voinea este judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual, luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Subcomisarul Daniel Zidaru este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Laurenţiu Ionuţ Bălan, inspector principal de poliţie la IPJ Argeş, va fi judecat pentru aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de influenţă în formă continuată. Comisarul şef Mihai Crăciun, fost şef al Biroului Examinări de la SPCRPCIV Argeş, este învinuit de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Alături de aceştia se mai regăsesc: Virgil Ioniţă, agent de poliţe la SPCRPCIV Argeş, Traian Proca, agent de poliţe la SPCRPCIV Argeş, Aurelian Rădoi, agent principal şef la SPCRPCIV Argeş, Ion Ionaşcu, agent principal şef la SPCLEP Câmpulung (Argeş) şi Laurenţiu Georgel Neagoe, şeful postului de Poliţie al comunei Băbana, judeţul Argeş.
Pe lângă ofiţerii şi civilii inculpaţi, în dosar mai există încă trei persoane, Doina Bădulici, Florin Stoica şi Marian Stanciu, acuzate de trafic de influenţă, luare de mită sau cumpărare de influenţă.
Citește pe Antena3.ro