x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arhiepiscopia Bucureştilor îşi va mări numărul de protopopiate de la trei la şase

Arhiepiscopia Bucureştilor îşi va mări numărul de protopopiate de la trei la şase

de Mediafax    |    14 Ian 2014   •   18:53
Arhiepiscopia Bucureştilor îşi va mări numărul de protopopiate de la trei la şase

Arhiepiscopia Bucureştilor îşi va mări, din 1 februarie, numărul de protopopiate, de la trei în prezent la şase, câte unul în fiecare sector, demersul având în vedere o mai bună desfăşurare a activităţilor administrative şi pastoral-misionare, se arată într-un comunicat al instituţiei bisericeşti.

 Permanenţa Consiliului eparhial a hotărât, marţi, reorganizarea protopopiatelor din Capitală, urmând structurii administrativ-teritoriale a Municipiului Bucureşti, urmând ca în loc de trei protopopiate să funcţioneze şase. Pentru fiecare structură nou creată a fost nominalizat, pentru o perioadă de probă de şase luni, câte un protopop.

Protoieria Sectorului 1 ar urma să fie condusă de preotul Dan Toader, parohul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului Costeasca, iar cea a Sectorului 2, de preotul Ioan Popescu, parohul Bisericii Icoanei. La conducerea Protoieriei Sector 3 a fost nominalizat preotul Vasile Gavrilă, parolul Bisericii Sfântul Niculae - Paraclis Universitar, iar la cea a Protoieriei Sector 4 preotul Ioan Vartan Armaşi, de la Parohia Apărătorii Patriei II - Sfântul Ambrozie.

Pentru Protoieria Sector 5 a fost nominalizat preotul Vasile Dumitru, parohul Bisericii Tudor Vladimirescu Ghencea, în prezent protopop al Protoieriei 1, acesta fiind singurul menţinut în funcţie. Protoieria Sector 6 va fi condusă de preotul Costel Burlacu, de la Parohia Brâncuşi (Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul) .

Cei şase protopopi îşi vor începe activitatea la 1 februarie şi vor avea ca obiectiv intensificarea activităţilor liturgice, pastorale, educaţionale, culturale şi social-filantropice la toate parohiile din Capitală, printr-o cooperare mai eficientă cu primăriile de sector şi cu alte instituţii, arată Arhiepiscopia Bucureştilor.

La sfârşitul perioadei de probă, activitatea fiecărui protopop va fi evaluată, urmând ca, în funcţie de rezultate, să se prelungească sau nu numirea, pe o perioadă de patru ani, a mai precizat sursa citată.

×