x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arhiepiscopul Ioan Robu: „Pentru Biserică, sărbătoarea Crăciunului este un fapt mereu actual”

Arhiepiscopul Ioan Robu: „Pentru Biserică, sărbătoarea Crăciunului este un fapt mereu actual”

25 Dec 2015   •   10:37
Arhiepiscopul Ioan Robu: „Pentru Biserică, sărbătoarea Crăciunului este un fapt mereu actual”

Pentru Biserică, Sărbătoarea Crăciunului nu este simpla amintire a unui eveniment istoric care a avut loc o dată pentru totdeauna, ci este un fapt mereu actual, căci de Crăciun, Isus vrea să se nască în mod real, mistic, în inimile noastre, aducându-ne darurile prezenţei sale, afirmă arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu, în Scrisoarea Pastorală adresată cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului.

"Crăciunul vrea să ne facă tot mai conştienţi de Misterul Întrupării şi de identitatea lui Isus Cristos. Cine este Isus Cristos? Cine este acest copil care s-a născut la Betleem acum două mii de ani? Sfântul Ioan, în Evanghelia sa, mai exact în Prologul acesteia, ne răspunde: Isus este Acela care din vecie vieţuieşte împreună cu Tatăl şi prin care au fost create toate câte există. El este Cuvântul, Descoperirea şi Înţelepciunea Tatălui; este Viaţa, este Lumina adevărată care îl luminează pe tot omul venit în această lume; este Fiul veşnic al Tatălui; într-un anumit moment al istoriei s-a făcut trup omenesc şi a venit să locuiască printre noi pentru a ne face să devenim fii ai lui Dumnezeu", spune arhiepiscopul.

El reaminteşte că "apoi, pe durata activităţii sale publice, Isus s-a prezentat ca fiind Calea, Adevărul, Pâinea Vieţii, Învierea, plinătatea păcii şi a bucuriei". "Paginile Evangheliilor nu găsesc imagini mai grăitoare care să ne spună că Isus este totul, că El este răspunsul la toate aşteptările şi întrebările noastre", a adăugat ÎPS Robu, subliniind că "Biserica ar dori ca toate aceste declaraţii pe care Isus le face să nu rămână doar simple denumiri, oricât de frumoase şi de sugestive ar fi, ci să devină pline de conţinut, experienţe de viaţă, nucleu al vieţii noastre de fiecare zi.

"Biserica doreşte ca Isus să fie într-adevăr, pentru fiecare dintre noi, o persoană vie, concretă, prezentă şi care ne însoţeşte pe tot parcursul existenţei noastre", afirmă ÎPS Robu, dezvăluind faptul că, aşa cum ne spune Isus, "credinţa ca prima şi marea condiţie pe care El o cere de la toţi aceia care îl ascultă şi care sunt dispuşi să-l urmeze".

"Credinţa este un act plin de umilinţă. Este o recunoaştere a lui Isus ca fiind Calea, Adevărul şi Viaţa şi, deci, o recunoaştere a faptului că avem absolută nevoie de El. (...) Credinţa în Isus înseamnă şi 'dragostea de cruce'. Aşa cum ştim, Isus nu ne cere lucruri uşoare. A învinge mereu ispitele, a merge împotriva curentului, a fi cinstit, a trăi iubirea de aproapele etc. sunt lucruri deloc uşoare", menţionează arhiepiscopul Robu.

În opinia înaltului ierarh romano-catolic, aceste "aspecte fundamentale ale credinţei şi ale vieţii creştine" sunt sugerate de Sărbătoarea Naşterii Domnului "ca fiind de maximă importanţă şi actualitate", fiind "sigur că misterul Crăciunului răspândeşte lumină în mintea şi în sufletul nostru prin virtutea credinţei".

În finalul Scrisorii Pastoral, arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti mulţumeşte lui Dumnezeu pentru darul credinţei şi urează tuturor un Crăciun binecuvântat şi La mulţi ani.

"Îi mulţumim lui Dumnezeu bogat în milostivire pentru darul credinţei cu care ne-a binecuvântat. Şi privind la Fiul său care, luând trup omenesc, s-a născut la Betleem din Fecioara Maria, îl rugăm să ne dea bucuria şi mângâierea credinţei, acum şi mereu în drumul nostru pământesc. Vouă, iubiţi fraţi şi surori din Arhidieceză, laici, persoane consacrate, preoţi diecezani şi călugări, vă doresc din toată inima un Crăciun binecuvântat şi La Mulţi Ani!", a încheiat arhiepiscopul Ioan Robu.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: ioan robu mesaj mesaj craciun