x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arhitectul-şef al capitalei, audiat disciplinar:Comisia i-a cerut demisia

Arhitectul-şef al capitalei, audiat disciplinar:Comisia i-a cerut demisia

de Iulia Barbu    |    18 Iul 2008   •   00:00
Arhitectul-şef al capitalei, audiat disciplinar:Comisia i-a cerut demisia

Comisia de Disciplină a Primăriei Municipiului Bucureşti a propus ieri ca arhitectul-şef al Capitalei, Adrian Bold, să fie demis din funcţie

Comisia de Disciplină a Primăriei Municipiului Bucureşti a propus ieri ca arhitectul-şef al Capitalei, Adrian Bold (foto), să fie demis din funcţie. După o şedinţă de cîteva ore în care a fost prezentat raportul de activitate al acestuia, precum şi sesizările referitoare la anumite nereguli în îndeplinerea obligaţiilor de serviciu, membrii comisiei au decis eliberarea din funcţie a celui care a avut pe mînă Planul Urbanistic General al Bucureştiului timp de 11 ani. Se pare că, sesizările primite pe numele acestuia au venit atît din interiorul Primăriei, cît şi din afară. În mare parte, acestea au acuzat Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) care poartă semnătura lui Bold. Călcîiul lui Ahile l-ar fi constituit controversatul proiect Cathedral Plaza, dar şi un PUZ aprobat pe o bază sportivă din Sectorul 3.


FĂRĂ DECLARAŢII. Bold a venit la Comisia de Disciplină împreună cu avocatul său. La intrarea în sală, acesta a refuzat să discute cu presa. El a precizat de altfel că ce a avut de declarat a fost spus într-un interviu acordat unui cotidian central. Ziariştii l-au întrebat dacă în urma audierii de la Comisia de Disciplină va demisiona, arhitectul-şef a răspuns hotărît că nu. Din comisie au făcut parte Victor Uleea, angajat al Direcţiei Inspecţie, Andrei Creci, funcţionar în cadrul Departamentului Juridic, Sorin Luchian, de la Direcţia Transporturi şi Sistematizarea Circulaţiei şi Georgeta Drăgoi. Şedinţa a fost suspendată mai bine de 20 de minute, pentru că Bold l-a recuzat pe preşedintele comisiei pe motiv că acesta ar avea mai multe plîngeri la DNA.


DECIZIA FINALĂ. Sorin Oprescu declara la sfîrşitul lunii mai că, în cazul în care va deveni primar, îi va transmite arhitectului-şef al Capitalei, Adrian Bold, să părăsească funcţia: "Am să îl rog frumos pe domnul Bold să mă lase şi să plece în treaba lui". Adrian Bold este arhitect-şef al Capitalei din 1997. El a condus comisia care avizează planurile urbanistice zonale şi de detaliu din Bucureşti. Arhitectul-şef al Capitalei a aprobat în ultimii ani zeci de construcţii gigant şi blocuri-turn. Multe dintre acestea au fost contestate în instanţă. În urma lui vor rămîne însă blocurile-turn de pe Calea Victoriei şi Dorobanţi, care au transformat în kitsch zonele centrale ale Bucureştiului.

×
Subiecte în articol: observator bold