x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arsene, președintele CJ Neamț: Dacă spitalul de la Lețcani era deschis, tragedia putea fi evitată

Arsene, președintele CJ Neamț: Dacă spitalul de la Lețcani era deschis, tragedia putea fi evitată

14 Noi 2020   •   22:47
Arsene, președintele CJ Neamț: Dacă spitalul de la Lețcani era deschis, tragedia putea fi evitată

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a declarat că tragedia de la secția ATI putea fi evitată dacă spitalul de la Lețcani era deschis. Declarația a fost făcută la Antena 3, iar Arsene a anunțat că primele concluzii vor fi anunțate duminică.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a declarat că tragedia de la secția ATI putea fi evitată dacă spitalul mobil de la Lețcani, din județul Iași, era deschis.

„Spitalele județene sunt supraîncărcate, suntem în genunchi, nu doar la Neamț este această situație, eu cred că tragedia putea fi evitată dacă era deschis spitalul de la Lețcani, acolo sunt paturi goale. Stă un spital cu 100 de paturi gol, are doar 12 paturi ocupate, pentru că nu vor să aloce niște medici... Eu am făcut numeroase adrese ca să putem să transferăm pacienți de la Piatra Neamț... de trei săptămâni suntem în genunchi”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Directorul spitalului este fostul primar al orașului Roman, Lucian Micu. El nu se afla în Piatra Neamț în momentul producerii tragediei, iar Arsene a fost întrebat de ce acesta a fost numit în funcție la finalul lunii octombrie.

„Domnul Micu are o experiență managerială, este jurist. Eu cred că trebuie să vedem cauza, nu de asta l-am numit (n.r. pentru că a trecut de la PNL la PSD), aveam nevoie de un manager cu experiență... Hai să vedem ce s-a întâmplat acolo.... Cred că duminică vom avea niște concluzii, trebuie să ne ducem spre cauză”, a precizat Ionel Arsene la Antena 3.

(sursa: Mediafax)

×