x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinul studentei japoneze are un văr condamnat pe viaţă pentru triplă omucidere

Asasinul studentei japoneze are un văr condamnat pe viaţă pentru triplă omucidere

de Mediafax    |    29 Aug 2012   •   15:44
Asasinul studentei japoneze are un văr condamnat pe viaţă pentru triplă omucidere

Nicolae Vlad, tanarul din Balotesti arestat pentru uciderea studentei japoneze la marginea unei paduri din Corbeanca, are un var condamnat pe viata pentru trei infractiuni de omor pe care le-a comis, intr-o sigura noapte, ajutat de doi complici dintr-o alta comuna, potrivit unor surse judiciare.

In randul celor care il cunosc, tanarul zis Comisaru' era perceput drept o persoana linistita, timida si foarte amabila, chiar daca se stia faptul ca acesta traieste de pe urma unor mici furtisaguri, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Drept urmare, arestarea lui pentru uciderea tinerei venita in Romania pentru a preda japoneza la o scoala din Craiova i-a uimit pe toti cunoscutii lui din Balotesti.

Potrivit acelorasi surse, Nicolae Vlad a fost caracterizat drept un om introvertit, care, in ciuda aparentelor, nu avea curaj sa abordeze o fata. Asa se explica, spun anchetatorii, faptul ca ataca femei batrane, lipsite de aparare, pe care le viola si le talharea. Sursele citate presupun ca uciderea tinerei japoneze s-ar putea traduce ca o "razbunare a barbatului indreptata impotriva femeii pe care nu poate sa o cucereasca", in conditiile in care suspectul nu fusese vazut, niciodata, cu vreo iubita.

Nicolae Vlad provine dintr-o familie numeroasa, cu sapte copii. Dintotdeauna, membrii acestei familii, care fac parte dintr-un clan cunoscut sub numele de "Mielu", si-au asigurat existenta de pe urma furturilor, conform acelorasi surse.

Cu mai bine de 20 de ani in urma, cand Nicolae Vlad era mic, unul dintre verii sai, cunoscut sub numele de Sampi, a ingrozit Balotestiul dupa ce, intr-o singura noapte, a comis trei crime. Potrivit surselor citate, acesta obisnuia sa sparga locuinte impreuna cu doi tineri din localitatea Vizuresti. Intr-o noapte, in timp ce furau dintr-o locuinta, proprietarul s-a trezit, iar Sampi si complicii lui l-au omorat pe loc. Ulterior, cei trei barbati au intrat in alte doua case, insa, de fiecare data, au trezit proprietarii si s-au dat de gol. Speriati ca puteau fi dati pe mana Politiei, cei trei barbati au ucis si celelalte doua persoane care i-au prins in fapt.

Dupa ce Sampi s-a dus la inchisoare, Nicolae Vlad si rudele sale au continuat sa fure. Unul dintre modurile de operare preferate de acestia era sa-i talhareasca pe soferii cate tranzitau DN 1. Copiii se urcau pe pasarelele care traveseaza soseaua si aruncau cu pietricele in parbrizele masinilor care treceau pe dedesubt. In momentul in care conducatorii auto opreau ca sa vada ce s-a intamplat, erau atacati de rudele mai mari ale pustilor, care ii talhareau in numai cateva zeci de secunde.

Atunci cand nu era la furat, Nicolae Vlad isi facea veacul, spun anchetatorii, in jurul casei si prin salile de jocuri de noroc din comuna. El mai mergea si in zona Aeroportului "Henri Coanda", unde unul dintre fratii sai era hamal.

In aeroport, Vlad a invatat cateva cuvinte uzuale din limba engleza, care sa-l ajute in incercarile de a gasi straini carora sa le care bagajele pana la taxi, pentru un euro, un dolar sau o lira sterlina. Asa se presupune ca a acostat-o si pe tanara japoneza Yurika Masumo, in varsta de 20 de ani, pe care a ucis-o la marginea unei paduri din Corbeanca, la jumatatea lunii august.

Valeriu Surduleac, sef serviciu al Politiei de Transporturi Aeriene, care asigura paza si in aeroportul din Otopeni, a declarat, pentru Ziarul Financiar, ca suspectul in cazul mortii tinerei japoneze venea in aeroport inca din 2002, unde primea mancare de la alti taximetristi. Potrivit unor taximetristi de la aeroport, suspectul era "combinator", adica negocia un pret cu clientul acostat si il trimitea catre un taximetrist.

"Il vedeam mai demult pe aici la cersit, la impins carucioare, chiar stiu ca i se facuse si dosar de furt", a spus depre Nicolae Vlad, tot pentru Ziarul Financiar, un alt politist din aeroport.

Nicolae Vlad este suspect in alte sase dosare - un viol, soldat cu uciderea victimei, alte patru violuri, talharii si violari de domiciliu - , motiv pentru care procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au extins cercetarile, miercuri, in cazul sau.

×
Subiecte în articol: asasinat studenta japoneza