x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asigurare de malpraxis pentru judecători?!

Asigurare de malpraxis pentru judecători?!

12 Feb 2010   •   00:00
Asigurare de malpraxis pentru judecători?!

Centrul de Monitorizare a Respectării Drepturilor Omului (CMRDO) EuroDEMOS a dat ieri publicităţii un comunicat de presă cu titlul "În România judecătorii încalcă drepturile omului în mod abuziv şi voit", în care se află o parte din concluziile monitorizării justiţiei de peste cinci ani.

ONG-ul precizează că "acurateţea studiului este maximă, deoarece ONG EuroDEMOS a fost implicată direct". Aceştia reclamă încălcarea dreptului la apărare, în favoarea "infractorilor".

Interesant este că ONG-ul consideră că "inamovibilitatea judecătorilor este cea mai nocivă formă antidemocratică prin care actul de justiţie în România poate fi încălcat fără probleme". "Părerea care s-a format este că, în viziunea judecătorului, este preferabil să piardă omul cinstit care se lasă păgubaş pentru a se micşora numărul de dosare în favoarea infractorului care atacă la infinit orice hotărâre judecătorească", se mai precizează în comunicatul semnat de directorul CMRDO, avocat Romulus Andriescu, şi de preşedintele EuroDEMOS, Morel Bolea.

ONG-ul cere Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului României să "intervină ferm în modificarea legislaţiei privind inamovibilitatea judecătorilor" sau să intervină "prin introducerea unei asigurări de malpraxis" şi în cazul în care este dovedită incompetenţa judecătorului, atunci acesta să răspundă financiar până la recuperarea prejudiciilor pe care le-au produs. Comunicatul poate fi citit integral aici.

- Citiţi aici comunicatul EuroDEMOS

×
Subiecte în articol: verde!