x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi este Înălţarea Domnului. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc

Astăzi este Înălţarea Domnului. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc

de Alice Petrescu    |    02 Iun 2022   •   09:47
Astăzi este Înălţarea Domnului. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc

Românii ortodocși prăznuiesc astăzi Înălțarea Domnului. La 40 de zile de la Paşte, Mântuitorul  Iisus Hristos s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Măslinilor. La această minune au fost martori Apostolii şi cei doi îngeri. Aceştia din urmă le-au spus apostolilor despre cea de-a doua venire a lui Hristos şi i-a rugat nu fie copleşiţi de durerea despărţirii de Mântuitor.

Această mare sărbătoare a fost proroocită în Psalmi cu 800 de ani înainte a se petrece de către Proroocul David. Praznicul Înălţării a căpătat o solemnitate deosebită în timpul Sfintei Împărătese Elena care, după ce a găsit Sfânta Cruce pe care a fost răstingnit Mântuitorul, a ridicat mai multe biserici, între care un sfânt aşezământ chiar pe Muntele Măslinilor. Să nu uităm totodată că sărbătoarea Înălţării este unul dintre cele mai vechi praznice creştine.Aşadar, la 40 de zile de la Sfânta Înviere, Mântuitorul a mers în mijlocul ucenicilor, deschizându-le mintea, să priceapă Scripturile. În prezenţa lor, de pe Muntele Măslinilor, S-a înălţat la Ceruri.


Românii numesc această sărbătoare “Ispas” şi se salută cu “Hristos S-a înălţat!” ­ “Adevărat S-a înălţat!”.

 

Potrivit hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, la sărbătoarea Înălţării Domnului sunt comemoraţi şi eroii din neam, sărbătoare naţională bisericească. În această zi, în toate bisericile, mănăstirile şi catedralele ortodoxe din ţară şi din străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea 

Ce trebuie să faci pentru a avea noroc

Aceasta este ultima zi din an în care se mai pot înroși ouă. Se spune că cine vopsește ouă în această zi, dimineața, înainte de slujbă, va avea parte de sănătate, iar familia va fi ferită și ea de boli. Este bine să mănânci un ou roșu împreună cu prescura luată de la biserică.

De asemenea este bine să porți flori din nuc la brâu sau pe cap, în formă de coroniță, dacă vrei să ai parte de lucruri bune în viitor. Și Iisus Hristos purta astfel de flori și se spune că cine urmează acest gest va avea partea de binecuvântarea cerească și va fi ferit de primejdii.

Tot astăzi, de ziua Înălțării Domnului este bine să te împaci cu persoanele cu care te-ai certat de la Paște încoace, să îți ceri iertare și să le oferi mici cadouri. Se recomandă să le oferi cruciulițe ori iconițe.

×
Subiecte în articol: Înălţarea domnului