x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi începe testarea PCR de coronavirus în București. Unde se pot înscrie voluntarii

Astăzi începe testarea PCR de coronavirus în București. Unde se pot înscrie voluntarii

22 Mai 2020   •   10:51
Astăzi începe testarea PCR de coronavirus în București. Unde se pot înscrie voluntarii

Testarea PCR de coronavirus începe de astăzi în Capitală, atât la spitalele de stat, cât și clinicile private din București. Primăria capitalei testează 11000 de Bucureșteni, iar la ora 13:00 va deschide și un site unde se pot înscrie doritorii care vor să fie testați PCR pentru a vedea dacă sunt infectați cu noul coronavirus.

Programul se numește „Testăm pentru București” începe de astăzi de la ora 13:00 pe platforma specială creată de primărie, pe http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ ce va fi deschis începând cu ora 13:00, voluntarii se pot înscrie pentru testarea Real Time PCR. Rezultatul testului iese pe loc, iar dacă sunteți depistat ca bolnav, sunteți automat direcționat de DSP la unul din spitalele de boli infecțioase.

Am propus în luna mai acest proiect prin care 11.000 de bucureșteni pot beneficia gratuit de testare pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Capitala se înscrie, astfel, în rândul marilor metropole europene, care aplică deja principiul testării extinse, promovat și de Organizația Mondială a Sănătății. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Săptămâna viitoare vom începe și celălalt proiect de testare anunțat, proiectul care vizeaza realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni, care va indica felul în care a circulat virusul în Capitală”, arată primarul Gabriela Firea.

×