x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asumarea codurilor, pe 22 iunie

Asumarea codurilor, pe 22 iunie

15 Iun 2009   •   00:00

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe codurile penal şi civil pe 22 iunie. Parlamentarii mai au timp până joi pentru a mai depune amendamente la cele două coduri, în timp ce reprezentanţii Opoziţiei au anunţat că se gândesc la iniţierea unei moţiuni de cenzură în cazul în care cele două coduri vor trece prin procedura asumării guvernamentale.



Premierul Emil Boc este aşteptat în Parlament în ziua respectivă, începând cu ora 16.00, iar parlamentarii pot depune amendamente la cele două proiecte până joi, 18 iunie, potrivit deciziei Birourilor permanente ale Camerei şi Senatului, informează antena3.ro.

Camera Deputaţilor şi Senatul au primit, vineri, scrisoarea din partea Guvernului privind asumarea răspunderii pe proiectele de Cod penal şi Cod civil, documentul fiind dezbătut în şedinţa de luni a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere.

"Am decis ca Guvernul să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului asupra celor două acte normative de care am menţionat (Coduri, n.r.). Aceste acte normative sunt importante din cel puţin două motive. În primul rând, este vorba de o reformă profundă în domeniul judiciar şi când mă refer la domeniul judiciar am în vedere Codul civil şi Codul penal, adică aceste două coduri modernizează legislaţia românească, o pun în acord cu cea europeană şi cu cele mai importante evoluţii din lumea juridică mondială. Ele răspund nevoii societăţii româneşti de a avea o justiţie mai rapidă, de a avea o justiţie la timp, de a avea o justiţie egală pentru toţi", a declarat Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern din 10 iunie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator