x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac cu ouă la Prefectura Timiş

Atac cu ouă la Prefectura Timiş

01 Iun 2010   •   00:00

Câteva dintre persoanele care participă la pichetarea de la Timişoara au început să arunce cu ouă în sediul Prefecturii Timiş, liderii protestatarilor îndemnându-i ca manifestaţia să continue în mod paşnic. Protestatarii adunaţi la Timişoara au aruncat cu ouă în geamul de la intrarea în sediul Prefecturii Timiş, însă nimeni nu a fost lovit.



Imediat, liderii lor i-au îndemnat ca protestul să continue în mod paşnic, astfel că oamenii au renunţat să arunce cu ouă.

Protestatarilor li s-au alăturat membri ai Federaţiei Sanitas şi ai Sindicatului Independent al Învăţământului Preuniversitar din Timiş, astfel că numărul participanţilor la pichetare a ajuns la patru sute.

Iniţial, la acţiunea de protest din faţa Prefecturii Timiş participau aproximativ 150 de persoane, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, ai Uniunii Naţionale a Pensionarilor şi ai Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret".

Ei fluierau şi strigau "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi "Hoţii" şi agitau pancarte pe care se poate citi "Stop politicii criminale".

Potrivit liderului filialei Timiş a "Spiru Haret", Virgil Popescu, acţiunea sindicaliştilor este determinată de intenţia Guvernului de a micşora salariile bugetarilor cu 25 la sută şi pensiile cu 15 procente.

De asemenea, el a afirmat că, în judeţul Timiş, circa 40 la sută dintre profesori se află în continuare în grevă. Pichetarea este programată să se desfăşoare până la ora 14.00, potrivit Mediafax.

Acţiuni similare celei de la Timişoara au avut loc, în această dimineaţă, în faţa prefecturilor din Alba şi Mureş.

La Alba, aproximativ o mie de persoane au protestat până în jurul prânzului în faţa Prefecturii, manifestându-se zgomotos şi ţinând un moment de reculegere pe melodia lui Vali Sterian "Vino Doamne", iar unii dintre pensionari au îngenuncheat.

La Târgu Mureş, la mitingul din faţa Palatului Administrativ au participat aproximativ două mii de persoane.

×
Subiecte în articol: observator