x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atentat plănuit de un angajat cu probleme psihice?

Atentat plănuit de un angajat cu probleme psihice?

21 Sep 2009   •   00:00
UPDATE: În cursul după-amiezei de luni, o echipă de poliţişti a mers la locuinţa din Coşoveni a bărbatului, aflată în vecinătatea localităţii Cârcea, unde s-a petrecut accidentul feroviar, interzicând, pentru o perioadă, accesul în blocul unde locuieşte suspectul.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Drum de Fier, Florin Dobrescu, bărbatul a fost retrogradat succesiv din funcţia de impiegat de mişcare în cea de acar şi apoi muncitor necalificat.

"Omul a fost impiegat, dar a fost declarat inapt la vizita medicală. A fost transferat ca acar, tot în zona Caracal. Am înţeles că a făcut mai multe nebunii şi pe acolo, că spunea că vin teroriştii peste el. După aceea, ca să nu fie dat afară, a fost băgat muncitor necalificat la o secţie din Caracal. Oricum el umbla să se pensioneze", a declarat Florin Dobrescu.

Prim-procurorul Parchetului Curţii de Apel Craiova, Elisabeta Drăguţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că suspecţi în acest caz pot fi atât angajaţi ai CFR, cât şi persoane din afara companiei, iar până în prezent a fost audiat un singur suspect.

Despre acesta, Drăguţ a spus că face parte din cercul de suspecţi şi că este vorba despre un angajat CFR, persoana respectivă nefiind "nici dată afară, nici bolnavă psihic".

"La prima vedere părea normal", a spus procurorul, referindu-se la suspectul audiat. (Mediafax)



Surse din cadrul anchetei au declarat pentru Gardianul că există circumstanţe care indică posibilitatea unui atentat terorist,  un fost angajat al Biroului de Mişcare al Regionalei CFR Craiova, care locuieşte în localitatea Cârcea, fiind anchetat de politişti şi procurori.

Sursele  judiciare spun că persoana în cauză, în urma diagnosticării unor probleme psihice, schizofrenie,  a fost mutat la Caracal, pe o funcţie de muncitor necalificat, în urma unei decizii a conducerii regionalei.

Vlad F. a ameninţat conducerea Regionalei CFR Dolj cu acţiuni vindicative, "va fac eu, va dreg eu", făcând referiri la sabotarea şinelor de cale ferată.

Acesta locuieşte în Cârcea, locul producerii accidentului, iar luni dimineaţă, în jurul orei 4.00, el stătea cu luminile aprinse în locuinţă. Când poliţiştii s-au apropiat de casa lui, bărbatul a fugit, fiind prins după aproape o oră.


Şeful Serviciului Transporturi, comisarul şef Dan Roşoga, a declarat că mai multe persoane sunt audiate în prezent în legătură cu acest accident.

Roşoga a spus că singura persoană care este "un aşa zis suspect" este un fost angajat al companiei care a fost pensionat din cauza unor probleme de sănătate.
"A avut probleme medicale, de aceea a fost pensionat", a spus Roşoga, făcând referire la principalul suspect în acest caz.

Comisarul de poliţie a adăugat că ancheta este condusă de un procuror şi că din echipa operativă fac parte specialişti de la Ministerul Transporturilor şi ofiţeri din Poliţia Română şi din Poliţia Transporturi Craiova.


Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Ionel Grigorie, a declarat că anchetatorii au în vedere trei ipoteze în cazul deraierii trenului.
"Avem trei ipoteze de lucru în acest moment: o acţiune intenţionată, neglijenţă la reparaţiile care s-au făcut în zonă şi o defecţiune la materialul rulant, adică locomotiva cu vagoanele", a spus procurorul.

Potrivit acestuia, în cazul primei ipoteze luată în calcul este audiat un principal suspect.
"Într-adevăr este în discuţie o persoană care a avut legături cu domeniul CFR, dar nu ştiu să spun dacă este sau nu angajat", a declarat procurorul Ionel Grigorie, întrebat dacă este vorba despre un angajat sau fost angajat al CFR.


Gheorghe Frăţică, preşedintele Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mişcare - Comercial (UTSMC) din Regionala Craiova, a declarat că în acest caz bănuielile s-ar îndrepta către doi angajaţi ai CFR care locuiesc în zona Cârcea şi care au fost retrogradaţi în ultima perioadă.
"Eu ştiu că se bănuieşte pe cineva care a fost retrogradat de la grup de linii. Sunt două persoane în zona Cârcea care au fost retrogradate, dintre care una s-a şi pensionat deja pe caz medical", a declarat Gheorghe Frăţică. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator