x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Atlantistu" dâmboviţean porneşte războiul împotriva Germaniei, Franţei şi Italiei

"Atlantistu" dâmboviţean porneşte războiul împotriva Germaniei, Franţei şi Italiei

de Edi Cumpănescu    |    02 Mar 2015   •   10:23
"Atlantistu" dâmboviţean porneşte războiul împotriva Germaniei, Franţei şi Italiei

Romania nu a dus niciodata lipsa de capete infierbantate gata sa justifice luarea de beregata a dusmanilor. Cand razboinicii nostri creeaza conflicte in coltul strazii si peroreaza la o berica, in fata consumatorilor cu pierdere de timp, nocivitatea lor este redusa. Ei au o autoritate de o litra si pana dimineata strigatele de lupta s-au dus odata cu mersul la toaleta.

Cand razboinicii pun insa mana pe microfon, se infig la televiziuni si isi plaseaza strategiile globale, solutiile lor blindate spre un auditoriu mult mai larg se nasc valuri de confuzii si nori de furtuna sunt desenati ca aducatori de tornade.

O distinsa doamna meteorolog ne spunea ca in Romania nu sunt tornade in adevaratul sens al definitiei ci fenomene pe care le putem numi tornadite. Cam asa stau lucrurile si cu razboinicii nostri televizati. Ascultam pe un exemplar tipic al speciei care se extrage din atlantisti. Asta ar fi niste unii care se declara ca detin monopolul adevarurilor in Alianta Nord Atlantica si devin portavocile unor generali din comandamentul NATO. Evident ca nu au vreo patalama la mana sa vorbeasa in numele generalilor respectivi, pe care-i incurca la functii si la nume luati de valul peroratiei.

E problema secundara, important este ca vorba atlantistului de bulevard transmite mesajul "La arme fratilor!", vine rusul si ne prinde pe nepregatite. Impreuna cu un baiat din Focsani de loc, pe post de moderator, razboinicul lamurea boborul ca fiind americanii cu noi, rusii isi rup dintii, noi suntem aparati, ca asa spusese si reprezentantul adjunct al americanilor la Bucuresti.
 
Ca sa ne deschida ochii atlantistu ne vede drept cei mai devotati aliati ai Americii. Mai sunt si polonezii si gata, triunghiul asta poate sa rezolve problema in NATO. Dar, descopera strategul tv, suntem cu spatele gol cand plecam sa tinem piept rusnacilor pentru ca Germania, Franta, Italia au luat gaz ieftin de la rusi si nu le prea arde de razbel. Si  se porneste atlantistul sa-i frece pe madam Merkel, marea lui dezamagire, care sa vezi poveste, l-a cam lasat pe Iohannis, omul ei, cu ochii in soare in treaba cu Ucraina.

Hollande si Franta lui cu tot sunt si mai si pentru ca francezul presedinte e un fel de momaie, care duce tava doamnei Merkel si sta cu vapoarele gata sa le predea rusilor.

Madam Mogherini in loc sa se uite in gura cumpanasului vorbitor, o doare in cot de Ucraina pentru ca sta cu ochii pe Libia. A apucat-o dragul si mila de libieni in loc sa se bage in clocotul din Donbas.

Si noi saracii care am luat gaz scump de la rusi stam in aceeasi alianta cu astia, cozile de topor de la Berlin, Paris, Roma. Se pune atlantistul pe socoteli, incurca rau miliardele cu milioanele dar iese la vopsea ogica - i-au cumparat rusii cu gaze si noi am ramas cinstiti si necumparati, pentru ca am luat putin si scump. BRAVO NOUA! Saraci si cinstiti, ca domnul Iliescu.

Vazand cei doi companioni de taclale nu pot aprinde fitilul conflictului mondial, sare sa-i ajute cu telefonul si marele guru. Explica el pe intelesul celor doi ca hiba nu e la aliatii mari din vechea Europa, ci la Ponta care s-a dus in America pentru o agenda proprie!!. Asa e, rezon. Nici atlantistului nu-i trecea prin cap sa-l puna pe Ponta la dusmani.
 
Daca tot e sa pornim tornadita, macar sa stim de unde pleaca. Prostia nu doare deloc in capetele tunse destept, dar morisca atlantistului si compania fac un zgomot scrasnit tinind loc de amenintarile lui Basescu la adresa liderilor europeni. Presedintele coanei Nutzy tocmai plecat din post, trimisese salve oarbe spre aceleasi capitale ca si atlantistul care-si pierde busola.

×