x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Audiat de DNA - Secretarul Capitalei si-a dat demisia

Audiat de DNA - Secretarul Capitalei si-a dat demisia

de Monica Andrei Capatos    |    08 Dec 2006   •   00:00
 Audiat de DNA - Secretarul Capitalei si-a dat demisia

Dumitru Stanescu secretarul general al Capitalei, si-a dat demisia ieri din functie, invocand probleme de sanatate. Stanescu a fost implicat in ultimele luni in cateva scandaluri privind cazuri de coruptie.

Dumitru Stanescu (foto), secretarul general al Capitalei, si-a dat demisia ieri din functie, invocand probleme de sanatate. Stanescu a fost implicat in ultimele luni in cateva scandaluri privind cazuri de coruptie. Dumitru Stanescu (foto), secretarul general al Capitalei, si-a dat demisia ieri din functie, invocand probleme de sanatate. Stanescu a fost implicat in ultimele luni in cateva scandaluri privind cazuri de coruptie. El a fost audiat de mai multe ori de procurorii DNA in legatura cu unele sesizari privind retrocedarea unor imobile. Dumitru Stanescu a fost acuzat de consilierul municipal Octavian Petrovici (PC) ca ar fi incercat sa-l mituiasca pentru a vota proiectul de hotarare al lui Costica Constanda, stapanul Parcului Bordei, cel care voia sa transforme zona verde intr-un cartier rezidential. De asemenea, Stanescu a fost audiat de procurori in cazul consilierului municipal PD, Lucian Paraschiv, impotriva caruia DNA a inceput urmarirea penala pentru acuzatii de coruptie. Fost militar de cariera, Dumitru Stanescu si-a preluat functia de secretar general dupa un imens scandal de coruptie la nivelul administratiei publice a Capitalei, dezvaluit de cunoscutul Raport Ponta.

Noua organizare administrativa prevede ca postul de secretar general trebuie sa fie ocupat prin concurs organizat de Primaria Capitalei. Pana la desemnarea unui nou secretar prin concurs, primarul poate delega postul unui alt jurist, pentru o perioada de sase luni.

×
Subiecte în articol: observator stanescu