x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AUR propune eliminarea certificatului verde COVID şi testare gratuită

AUR propune eliminarea certificatului verde COVID şi testare gratuită

09 Noi 2021   •   16:25
AUR propune eliminarea certificatului verde COVID şi testare gratuită

AUR propune, pe fondul scăderii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, eliminarea certificatului verde, pe care îl consideră "nelegal", "discriminatoriu" şi "lipsit de utilitate" şi asigurarea unui număr de teste gratuite de către stat.

"În condiţiile în care numărul de infectări cu COVID scade constant, apreciem că România poate intra într-o nouă etapă, aceea a transferului deciziei către cetăţean şi a asigurării unui număr de teste gratuite de către stat. Nu certificatul verde reprezintă soluţia la provocările cu care ne confruntăm astăzi, certificatul este nelegal, discriminatoriu şi lipsit de utilitate, dat fiind că vaccinaţii se pot infecta şi pot transmite virusul, ci mai multă libertate şi responsabilitate pe umerii cetăţeanului. Viaţa şi sănătatea sunt drepturi naturale care ţin de intimitatea şi autonomia persoanei, iar corpul constituie un atribut al persoanei", a declarat copreşedintele AUR Claudiu Târziu, potrivit unui comunicat al partidului.

În plus, copreşedintele AUR George Simion spune că partidul pe care il reprezinta propune o alternativă la ideile "toxice" care circulă în aceste zile în Parlament.

"Ceea ce propunem noi este o alternativă la ideile toxice care circulă în aceste zile în Parlament. Având în vedere că cei vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală reprezintă peste jumătate din populaţia României, asupra sistemului medical nu va mai exista o presiune în viitor, iar noi ar trebui să ţinem cont de această nouă realitate şi să tratăm virusul în acelaşi registru cu gripa, drept boală sezonieră", a transmis Simion.

×