x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Austria continuă să spună NU aderării României și Bulgariei la Schengen

Austria continuă să spună NU aderării României și Bulgariei la Schengen

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   13:28
Austria continuă să spună NU aderării României și Bulgariei la Schengen

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, își menține dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Ministrul a contrazis informațiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniștrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles.

În „Morgen journal”, ministrul a contrazis informațiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniștrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles, relatează Kleine Zeitung: "În acest moment, există un refuz la extinderea Schengen pentru România și Bulgaria".

De asemenea, nu va exista nici o aprobare condiţionată a aderării la Schegen, respectiv aderarea la vară, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii - a precizat un purtător de cuvânt al ministrului într-un interviu pentru Kleine Zeitung.

Faptul că există o legătură cu alegerile din Austria Inferioară este negat cu tărie de cei din jurul Austriei Inferioare. Protecția frontierelor pur și simplu nu funcționează, spun ei, iar Bulgaria și România trebuie să fie luate „la pachet”.

Totuși, după o presiune puternică din partea Croației, Austria a cedat în fața Croației. În timpul ultimei sale vizite la Zagreb, cancelarul Karl Nehammer a asigurat admiterea țării începând cu 1 ianuarie 2023.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: austria aderare schengen romania