x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autosesizare - CSM verifică dezvăluirile lui Nica

Autosesizare - CSM verifică dezvăluirile lui Nica

de Violeta Fotache    |    26 Apr 2007   •   00:00

Scandalul declanşat in urma dezvăluirilor făcute de Dan Nica in legătură cu o posibilă imixtiune a serviciilor secrete şi a poliţiei in treburile justiţiei, in materia falimentului, a ajuns pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat in legătură cu susţinerile din presă privitoare la faptul că SRI şi Inspectoratul General de Poliţie ar fi solicitat unor instanţe accesul la dosare ale unor secţii comerciale din cadrul unor instanţe.

După verificarea situaţiei de către Inspecţia judiciară a CSM, nota cu rezultatele controlului va fi inaintată plenului Consiliului care se va pronunţa", ne-a declarat ieri judecătorul Cecilia Morariu, purtătorul de cuvant al CSM.

Potrivit celor două adrese emise către Tribunalul damboviţean, SRI Damboviţa cerea acces direct la dosarele de faliment şi lichidare judiciară soluţionate in perioada 2005-2007 şi aflate in arhiva instanţei, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie Damboviţa solicita sprijin in consultarea dosarelor de faliment din perioada 2002-2007. Nici una dintre cele două documente nu are insă număr de inregistrare de la Tribunal.

In principiu, potrivit legislaţiei romaneşti, pe legalitatea soluţiilor pronunţate de judecători nu au dreptul să se pronunţe decat instanţele de control judiciar.

×
Subiecte în articol: observator