x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autostradă, fără bani

Autostradă, fără bani

de Iulia Barbu    |    06 Noi 2011   •   21:00
Autostradă, fără bani

Finantarea europeana pentru constructia unui tronson din autostrada Timisoara – Lugoj nu va fi pierduta. Banii vor fi alocati pentru alte proiecte in situatia in care Comisia Europeana retrage sumele pentru autostrada, a declarat, vineri, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor. "Banii nu se pierd in cazul in care Co­misia Europeana va decide sa re­traga finantarea. Ei vor fi realocati pe alte proiecte de pe Coridorul IV. Daca pierdem finantarea, construc­tia va fi realizata de la bugetul de stat, asa ca cei care au luat aceasta decizie sper sa si plateasca", a spus ministrul.

Presedintele Basescu a declarat, joi, ca a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care Comisia informeaza ca nu va mai finanta din bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostrada de Coridorul IV pan-european deoarece casti­ga­to­rul licitatiei a fost desemnat de catre o instanta judecatoreasca. Este vorba despre lotul doi al autostrazii Timisoara – Lugoj. In urma licitatiei din primavara, castigatorul desemnat a fost o asociere italiana, liderul fiind Tirrena Scavi. Licitatia a fost contestata de asocierea Tehnolo­gica Radion. Curtea de Apel Bucuresti a obligat CNADNR sa reevalueze oferta asocierii conduse de Tehnologica Radion. In aceste situatii, CE a anuntat ca nu mai finanteaza lucrarea.

In principiu, atunci cand in urma unei licitatii se desemneaza un castigator, acesta trebuie sa respecte regulile impuse de cerintele europene. Pe de alta parte, in­stan­te­le de judecata au, se pare, cu totul alte reguli. Boagiu a mentionat ca licitatia pentru atribuirea contractului nu va fi reluata.

Ministrul Trans­porturilor a adaugat ca va con­tinua discutiile cu Comisia Euro­peana pentru a rezolva proble­ma si a mentionat ca primul lot al licitatiei nu va fi afectat. "Nu am adjudecat contractul, tocmai pentru ca am asteptat decizia instantei, care si pe noi ne-a surprins, pentru ca este pr­i­pita", a mai spus Boagiu.

×
Subiecte în articol: observator autostrada timisoara lugoj