x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autostrada Târgu Mureș-Ungheni a fost dată luni în circulație

Autostrada Târgu Mureș-Ungheni a fost dată luni în circulație

06 Dec 2021   •   21:00
Autostrada Târgu Mureș-Ungheni a fost dată luni în circulație

Un nou sector al Autostrăzii Transilvania, cel cuprins între Târgu Mureș și Ungheni, a fost dat în circulație luni.

Potrivit Ministerului Transporturilor, odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni, municipiul Târgu Mureș va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeș și Alba Iulia, dar și cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare și va crește gradul de siguranță rutieră.

Proiectul Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni a presupus construcția unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km și a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km. Drumul de legătură pornește de la Târgu Mureș și face joncțiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni.

Lucrările au început în iulie iulie 2020, iar conform contractului trebuiau să fie gata în luna februarie 2022. Valoarea proiectului este depășește 192 de milioane de lei. Perioada de de garanție a lucrărilor este de 9 ani.

Contractul a prevăzut inclusiv construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

Ministeul Transporturilor precizează că, la ora actuală, în România se circulă pe 947,6 km de autostradă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Autostrada Târgu Mureș-Ungheni