x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Avem nevoie de spaţii verzi"

"Avem nevoie de spaţii verzi"

30 Mar 2009   •   00:00

150 de copii de la Şcoala 279 din Bucureşti s-au transformat ieri în mici ecologişti. Însoţiţi de câteva zeci de părinţi şi de profesori, de voluntari, de angajaţi ai municipalităţii, ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi încurajaţi de primarul general, Sorin Oprescu, elevii au înscris şcoala în care învaţă pe harta verde a Capitalei.



Micuţii au adunat gunoaiele şi le-au colectat selectiv, au săpat în curtea şcolii, au plantat pomi şi arbuşti, au învăţat să respecte mediul în care trăiesc, au participat la concursuri pentru a-şi verifica cunoştinţele de ecologie şi au câştigat premii.

"Este o şcoală nouă şi beneficiem de o curte foarte mare. E important să fim ajutaţi şi de organizaţii şi de Primărie. Este mai mult decât o acţiune, este o formă de educaţie, o formă de a aprecia şi demonstra că ne pasă de ceea ce este în jurul nostru", declară Manuela Constantinescu, directorul Şcolii 279.

Primarul general, Sorin Oprescu, a mărturisit că pentru înfrumu­se­ţarea oraşului se bazează pe tineri: "Toată lumea trebuie să înţeleagă că avem nevoie de verde. Bucureştiul a fost aproape pe ultimul loc la spaţii verzi şi acum încercăm să reparăm asta. Sper ca elevii să dea un exemplu măcar locuitorilor din blocurile vecine". Şcoala 279 a fost reabilitată cu fonduri europene, în cadrul Programului BEI.

×
Subiecte în articol: observator