x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertismentul unui medic infecţionist: La iarnă ne aşteaptă o triplă infectare

Avertismentul unui medic infecţionist: La iarnă ne aşteaptă o triplă infectare

14 Mai 2020   •   10:12
Avertismentul unui medic infecţionist: La iarnă ne aşteaptă o triplă infectare
Sursa foto: Sursa Hepta

Medicul Ion Alexie, infecţionist la un spital din Las Vegas, spune că la iarnă riscăm o triplă infectare: „Putem face în acelaşi timp gripă, Covid 19, iar apoi să avem şi pneumonii bacteriene”.

Dr. Ion Alexie, medic infecţonist care lucrează la un spital din Las Vegas, a vorbit la emisiunea „Marius Tucă Show” despre triplul pericol la care putem fi expuşi în această iarnă.

„La iarnă vom avea ceea ce eu numesc < triple jeopardy >, (pericol triplu - n.red.), adică avem şanse să ne infectăm în acelaşi timp cu influenza, care este gripa, cu Covid 19, şi toată lumea ştie că după aceste infecţii virale pacienţii fac pneumonii bacteriene cu pneumococ, şi de multe ori cu stafilococ”, a spus dr. Ion Alexie.

Conform medicului, cea mai bună cale pentru a ne ţine departe de problemele de sănătate este vaccinarea anti - gripală şi anti -pneumococică.

„Oamenii cu vârsta de peste 65 de ani trebuie vaccinaţi pentru pneumococ, bacteria care produce cele mai frecvente pneumonii. Şi pentru pacienţii între 19 şi 65 de ani care au boli cronice, acele boli cronice care pun pacienţii la risc pentru Covid””, a spus dr. Ion Alexie.

Medicul Ion Alexie speră ca în curând să fie inventaţi anticorpii monoclonali. Aceştia sunt forme identice create în laborator ale anumitor tipuri de anticorpi. În lipsa unui vaccin, imunoterapia ar putea fi salvarea în viitor.

Deja o echipă de cercetători olandezi a descoperit un anticorp monoclonal capabil să neutralizeze în laborator noul coronavirus, însă încă mai este nevoie de studii în acest sens.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: covid 19