x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avi Millo, fostul ambasador al Israelului în România: “Radu Vasile a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai Israelului din România”

Avi Millo, fostul ambasador al Israelului în România: “Radu Vasile a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai Israelului din România”

de Marina Constantinoiu    |    03 Iul 2013   •   17:29

La aflarea tristei veşti despre decesul fostului premier român Radu Vasile, despre a cărui stare de sănătate s-a întâmplat să fiu la curent de-a lungul timpului, prima persoană la care m-am gândit a fost unul dintre bunii săi prieteni de peste hotare: fostul ambasador al Israelului în România, Avi Millo.
“Radu a fost unul dintre cei mai buni prieteni pe care Israelul îi avea în România”, ne-a declarat fostul ambasador al Israelului, care s-a pensionat şi locuieşte la Ierusalim.
“În toate întâlnirile pe care le-am avut cu el în timpul mandatului meu la Bucureşti, Radu şi-a exprimat întotdeauna admiraţia faţă de Israel şi faţă de poporul său. Era primul lider român care a vorbit despre relaţia strategică dintre România şi Israel.
Interesul său faţă de istoria evreilor şi supravieţuirea poporului evreu era unul dintre subiectele pe care le aborda întotdeauna cu mare plăcere.
Eu şi soţia mea, Miriam, am păstrat o relaţie apropiată cu Radu şi Măriuca după ce mi-am încheiat misiunea în România, în 2001. Am încercat cât am putut de mult să-i dăm o mână de ajutor când s-a aflat pentru tratament la spitalul Hadassa din Ierusalim.
Am pierdut un mare şi foarte drag prieten. Transmitem sincerele noastre condoleanţe Măriucăi, lui Tudor şi lui Mihai, dar şi poporului român”, a mai adăugat diplomatul israelian, în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional.



×
Subiecte în articol: Radu Vasile