x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aviz - Plajele date la primării

Aviz - Plajele date la primării

11 Sep 2008   •   00:00

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, ieri, pentru a doua oară proiectul de lege privind transferul plajelor din administrarea Ministerului Mediului în cea a autorităţilor locale.



Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, ieri, pentru a doua oară proiectul de lege privind transferul plajelor din administrarea Ministerului Mediului în cea a autorităţilor locale.

Dacă proiectul referitor la regimul juridic al plajelor şi falezelor va fi promulgat, terenurile intravilane aflate în proprietatea Regiei Naţionale Apele Române vor trece în administrarea consiliilor locale, iar plajele din extravilan în administrarea consiliilor judeţene, a explicat pentru Agerpres deputatul Alexandru Mazăre, unul dintre iniţiatorii proiectului. Potrivit acestuia, Ministerul Mediului, prin Apele Române, va deţine în continuare terenurile luate în administrare de autorităţile locale, jumătate din sumele obţinute prin concesionarea plajelor urmînd să revină regiei, iar cealaltă jumătate administraţiei locale. Iniţiatorii proiectului susţin că legea va împiedica o serie de firme cu alt domeniu de activitate decît turismul să ia în concesiune plajele de pe litoralul românesc.

PRIVAT. "În momentul de faţă, plajele sînt administrate de operatori privaţi, care n-au nici o legătură cu turismul. Ca să vă dau un exemplu, la Constanţa, sînt o firmă de fier vechi, alta de ţigări şi alta care se ocupă de mai ştiu eu ce. Aceşti trei operatori au toată plaja din Mamaia. Ei au subînchiriat-o către mai mulţi operatori, adevăraţii agenţi de turism, la preţuri astronomice. Noi vrem ca plaja să revină operatorului din turism. Ai hotel pe plajă, exploatezi şi plaja din faţa hotelului", a declarat deputatul Alexandru Mazăre. Respins, iniţial, de Senat, proiectul legislativ privind regimul juridic al plajelor a fost adoptat în martie de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, dar plenul l-a retrimis la comisie pentru reexaminare.

×
Subiecte în articol: verde!