x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat arestat la Galaţi

Avocat arestat la Galaţi

de Violeta Fotache    |    06 Noi 2009   •   00:00



Avocatul Sever Teodorescu, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost ieri arestat de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Potrivit DNA - Serviciul Teritorial Galaţi, avocatul Sever Teodorescu a fost prins în flagrant joi în timp ce primea 5000 de euro din 30.000 cât pretinsese unei persoane pentru a interveni pe lângă judecătorii învestiţi cu judecarea cauzei sale, cu scopul obţinerii eliberării inculpatei din arestul preventiv.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpatul TEODORESCU SEVER, avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: în perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Teodorescu Sever, în calitate de avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bucureşti, a pretins de la o persoană denunţătoare, arestată preventiv, suma totală de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă judecătorii investiţi să judece dosarul în care denunţătoarea are calitatea de inculpată în scopul obţinerii liberării sale din starea de arest preventiv. Din banii pretinşi, inculpatul a primit suma de 1.000 RON şi 500 euro.

La data de 5 noiembrie 2009, inculpatul Teodorescu Sever a fost prins în flagrant în momentul când a primit suma de 5.000 euro în scopul menţionat mai sus. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 5 noiembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 6 noiembrie 2009, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea inculpatului pe termen de 29 de zile.", se arată în comunicatul DNA.

×
Subiecte în articol: observator