x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul cămătar face breasla de ruşine

Avocatul cămătar face breasla de ruşine

de Violeta Fotache    |    06 Noi 2009   •   00:00



Avocatul Constantin Laurenţiu Gheorghe, cu cabinet în municipiul Piteşti, împreună cu câţiva cămătari, s-a transformat în infractor periculos. El a fost băgat după gratii, prin mandatul de 29 de zile emis joi seară de Curtea de Apel Piteşti, la cererea procurorilor anticorupţie.

Avocatul "şi echipa" (formată din David Florin Laurenţiu, Stancu Paul Marian şi alte persoane) au lovit o persoană, au ameninţat-o cu moartea şi au supus-o la tratamente degradante, lipsind-o de libertate în mod ilegal pentru a recupera dobânda la un împrumut cămătăresc de 42.000 de euro încheiat între avocat şi persoana violentată.

Aceste fapte s-au petrecut mai întâi în perioada octombrie-decembrie 2008, informează DNA. Dar pentru că persoana-denunţător nu achitase datoria, figura s-a repetat şi în luna noiembrie 2008, când avocatul împreună cu Constantin Dincuţă şi Constantin Mehedinţeanu, l-au sechestrat pe denunţător la cabinetul avocaţial şi l-au bătut până i-au provocat răni ce au necesitat spitalizarea de urgenţă şi 14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, se arată în comunicatul DNA.

Acelaşi avocat, în septembrie-octombrie anul trecut, a primit 7000 de euro de la o persoană cercetată pentru ucidere din culpă pentru a-şi trafica influenţa pe lângă poliţistul judiciarist Marius Ionuţ Mazilu, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile persoanei cercetate. De la un alt denunţător, avocatul Constantin Laurenţiu Gheorghe a primit 500 RON pentru a-i obţine prin Mazilu, o prelungire a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere. Avocatul a fost arestat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, trafic de influenţă, complicitate la luare de mită. Totodată au mai fost arestaţi şi poliţistul Marius Ionuţ Mazilu şi alţi şase cămătari.

×
Subiecte în articol: observator