x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2010. Ministerul a prelungit cu 21 de zile perioada de susţinere a probei de limbă străină

BAC 2010. Ministerul a prelungit cu 21 de zile perioada de susţinere a probei de limbă străină

31 Mai 2010   •   00:00
BAC 2010. Ministerul a prelungit cu 21 de zile perioada de susţinere a probei de limbă străină
Sursa foto: Dragos Savu/Jurnalul National

360.000 de angajaţi din educaţie au anunţat că intră de astăzi în grevă generală pe termen nelimitat. Nu toţi profesorii îşi vor opri însă activitatea. Asta pentru că greva se suprapune peste examenul de bacalaureat. Ministrul Educaţiei a făcut un apel la dascăli să intre la examen în sprijinul elevilor şi a anunţat că bac-ul se va desfăşura în condiţii normale.

UPDATE: Ministerul Educaţiei a prelungit perioada de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă din cadrul examenului de bacalaureat până pe 25 iunie, printr-un ordin al ministrului Daniel Funeriu publicat pe site-ul instituţiei.

Astăzi, elevii susţin proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Potrivit antena3.ro, elevii susţin examenele în condiţii normale. La Liceul Matei Basarab din Capitală se susţine proba de Bacalaureat, însă restul activităţilor şcolare nu au loc, din cauza grevei. Profesorii care supraveghează elevii la examen vor purta banderole în semn de grevă japoneză.

La Şcoala Centrală din Capitală erau iniţial în grevă jumătate dintre profesori. Între timp au hotărât să protesteze toţi. Elevii vor sta acasă, pentru că peste 90% dintre profesori sunt în grevă. 20 de profesori vor participa însă la examenul de Bacalaureat.

Potrivit raportările transmise Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), la ora 10.00, în toate judeţele "lucrurile se desfăşurau normal", fiind înregistrate doar două cazuri mai speciale. Unul s-a înregistrat în judeţul Dolj, unde câţiva profesori au făcut "o mini demonstraţie" în faţa unui centru, iar altul în Constanţa unde o elevă a născut în ziua probei examenului de bacalaureat, a precizat ministrul Funeriu.

Alte situaţii speciale au fost cauzate de faptul că unii coordonatori ai sistemului informatic s-au îmbolnăvit, astfel că ei au fost înlocuiţi, ceea ce a dus la mici întârzieri.

Examenul a început ora 12.00, cu testul de înţelgere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute şi va continua la ora 14.00 cu proba scrisă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Vaslui: Profesorii care participă la bacalaureat vor fi excluşi din sindicat

Funeriu: Subiectele de bacalaureat au fost transmise şi recepţionate la toate centrele de examinare

Braşov: Componenţa a şase comisii pentru examenul de bacalaureat, schimbată

Grevă asezonată cu bacalaureat


×
Subiecte în articol: observator