x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat 2013. Modificări ale subiectelor de examen introduse de Ministerul Educaţiei

Bacalaureat 2013. Modificări ale subiectelor de examen introduse de Ministerul Educaţiei

28 Mai 2013   •   21:37
Bacalaureat 2013. Modificări ale subiectelor de examen introduse de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei a anunţat o serie de modificări în susţinerea examenului de bacalaureat din sesiunea de vară din 2013.

Prima, şi cea mai importantă, dintre modificări vizează introducerea a două tipuri de subiecte de examen la limba şi literatura română, diferenţierea fiind făcută între elevii care au absolvit profilul real, sau filiera tehnologică şi vocaţională şi absolvenţii profilurilor umanist şi pedagogic.
Această diferenţiere a apărut ca urmare a diferenţelor dintre numărul de ore dedicat disciplinei Limba şi literatura română, care este mai mare în cazul specializărilor de la profilul umanist sau pedagogic.

Cea de a doua modificare din examenul de bacalaureat din sesiunea 2013 se aplică structurii subiectului al II-lea din cadrul probei scrise de Limba şi literatura română, din care a fost eliminat textul aforistic/critic, care urmărea demonstrarea de către candidat a competenţelor de argumentare, în scris, a unor opinii în diverse situaţii de comunicare.
Modificarea s-a produs după ce s-a constat că receptarea textului - folosit ca suport la acest subiect, îi punea în dificultate pe candidaţi, cei mai mulţi concentrându-se pe ideea formulată în citat (de cele mai multe ori înţeleasă greşit).

A treia modificare se aplică examenului de Matematică, unde vor fi subiecte diferite pentru cei de la filiera tehnologică faţă de absolvenţii de la filiera de Ştiinţele Naturii.

Toate schimbările au fost introduse încă de anul trecut în modelele de subiecte pentru bacalaureat şi au fost publicate pe www.edu.ro, dar nu fuseseră incluse până acum în metodologia examenului din acest an.

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2013 bac 2013