x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat 2015. Elev din Tulcea a solicitat timp suplimentar pentru examene

Bacalaureat 2015. Elev din Tulcea a solicitat timp suplimentar pentru examene

10 Iun 2015   •   15:29
Bacalaureat 2015. Elev din Tulcea a solicitat timp suplimentar pentru examene
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Un absolvent al clasei a XII-a a solicitat timp suplimentar pentru rezolvarea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2015 din acest an, cererea sa urmând să fie aprobată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea.

După ce timp de aproape patru ani a fost adus la şcoală de mama lui şi ajutat de colegii de clasă pentru a parcurge toate cursurile oferite de Liceul Dobrogean "Spiru Haret", tânărul a participat la începutul acestei săptămâni la proba de competenţe lingvistice la limba română.

"Pentru probele scrise, absolventul are dreptul, conform metodologiei, la un timp suplimentar de o oră şi 30 de minute, faţă de timpul normal al probei, precum şi la asistenţa unei persoane, însă el nu a cerut decât timpul suplimentar", a declarat pentru vicepreşedintele Comisiei de Bacalaureat din cadrul ISJ Tulcea, Liliana Anastasiu.

Acesta este, potrivit sursei, singura solicitare de gen înregistrată în timpul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din 2015.

Conform ISJ, la această sesiune s-au înscris circa 1.450 de candidaţi, 1.278 dintre ei participând în ultimele două zile la prima probă orală de competenţe lingvistice a Bacalaureatului.

Pentru acest examen, în judeţul Tulcea au fost amenajate cinci centre de examen, patru subcomisii de examinare în oraşele Babadag, Măcin, Isaccea şi Sulina, precum şi două centre de evaluare în municipiul Tulcea.agerpres.ro

×