x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat 2015. Extremele rezultatelor în Capitală

Bacalaureat 2015. Extremele rezultatelor în Capitală

07 Iul 2015   •   16:59
Bacalaureat 2015. Extremele rezultatelor în Capitală
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

Şase elevi din Capitală au reuşit să obţină media 10 la bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, înainte de soluţionarea contestaţiilor, în timp ce, la un liceu, niciun candidat nu a reuşit să promoveze examenul, iar, la alte două, câte un singur elev a reuşit să obţină o medie de trecere, potrivit site-ului edu.ro.

Cei şase elevi cu medii maxime provin de la liceele "Gheorghe Lazăr", "Mihai Eminescu", "Mihai Viteazul", "Tudor Vianu", "Ion Barbu" şi "George Coşbuc".

Printre liceele la care s-au mai înregistrat medii mari, se numără: "Matei Basarab", unde primul clasat a obţinut 9,98, "Gheorghe Şincai", "Sf. Sava", "Iulia Haşdeu" şi "Lauder Reut" - 9,96, "I.L. Caragiale" şi cel internaţional de informatică - 9,95.

La coada clasamentului, se află Liceul tehnologic "Ion I.C. Brătianu", unde cea mai mare medie a fost de 6,7, Liceul "Ecoprof" - 6,75 şi Liceul "Dimitrie Paciurea" - 6,83.

La Liceul "Feg" din Bucureşti, toţi candidaţii au fost respinşi, iar la Liceul Tehnologic Special nr. 3 şi la Liceul Teoretic "Victoria" câte un singur candidat a reuşit să obţină o medie de trecere la examenul de Bacalaureat, respectiv 6,78 şi 6,61.

Contestaţiile se pot depune marţi, până la ora 20,00, ele urmând să fie soluţionate miercuri şi joi. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afişate vineri.

La sesiunea iunie - iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 168.945 de candidaţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informează Ministerul Educaţiei.

66,41% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul, sesiunea iunie - iulie, informează Ministerul Educaţiei printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Rata de promovare în Capitală este de 68%, superioară cu 9,7% celei de anul trecut.

63 de elevi de clasa a XII-a, înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, au obţinut media 10, la nivelul întregii ţări.

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2015