x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băgat la trafic de influenţă

Băgat la trafic de influenţă

de Iulia Barbu    |    22 Dec 2009   •   00:00
Băgat la trafic de influenţă
Sursa foto: Liviu Adăscăliţei/MEDIAFAX

Omul de afaceri Costel Căşuneanu s-a prezentat ieri-dimineaţă la sediul DNA însoţit de avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ. Costel Căşuneanu a fost pus sub învinuire pentru trafic de influenţă. Procurorii DNA i-au interzis să părăsească localitatea Bacău timp de 30 de zile.



Ieri, procurorii i-au prezentat administratorului Pa&Co International acuzaţiile în dosarul în care mai sunt cercetaţi senatorul Cătălin Voicu şi judecătorul Florin Costiniu.

Senatorul PSD Cătălin Voicu este cercetat pentru trafic de influenţă, iar preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la această infracţiune. Costel Căşuneanu i-ar fi dat bani lui Florin Costiniu pentru ca acesta să intervină pe lângă colegi magistraţi în soluţionarea unor litigii privind achiziţiile publice. Dosarele lui Căşuneanu în care ar fi solicitat ajutorul lui Costiniu sunt 6334/2/2008 şi 3360/2/2009. Procurorii anticorupţie au efectuat mai multe interceptări în dosarul în care sunt acuzaţi senatorul Cătălin Voicu, omul de afaceri Costel Căşuneanu şi judecătorul Florin Costiniu, unele dintre acestea vizând şi convorbiri ale celor trei cu alte persoane.

Voicu a declarat că a ştiut că îi sunt interceptate convorbirile telefonice, că nu s-a temut, că a vorbit mereu "cu subiect şi predicat" şi că îi cunoaşte pe omul de afaceri Costel Căşuneanu şi pe judecătorul Florin Costiniu. Întrebat dacă îl cunoaşte pe judecătorul Florin Costiniu, administratorul PA & Co a răspuns negativ.

REABILITARE DE MILIOANE
Surse din CNADNR au precizat pentru Jurnalul Naţional că altul ar fi dosarul pentru care s-ar fi făcut trafic de influenţă. Mărul discordiei pare să fi fost o reabilitare a DN 76. Astfel, PA&Co International ar fi participat la una dintre licitaţiile CNADNR privind reabilitarea a două sectoare din DN 76. Cele două contracte se ridicau la suma de 200 de milioane de euro, fonduri europene. Întrucât PA & Co a venit cu o ofertă neconformă, dosarul a fost respins. Ulterior, PA & Co a contestat licitaţia. Jurnalul Naţional a publicat de-a lungul timpului mai multe articole referitoare la afecerile regelui asfaltului, Costel Căşuneanu. În ancheta "Averea lui Traian nu se regăseşte în câştigurile lui legale", Jurnalul Naţional a relevat o legătură interesantă între Traian Băsescu şi administratorul PA & Co. Cei doi au cumpărat două parcele vecine pe Aleea Privighetorilor. Băsescu a dat 1,4 miliarde de lei, în timp ce pe cealaltă jumătate, în aceeaşi zi, omul de afaceri plătea aproape 5 miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: observator