x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani pentru infrastructură

Bani pentru infrastructură

14 Sep 2009   •   00:00

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport (POST) a semnat vineri trei contracte de finanţare în valoare totală de 172,32 milioane de lei pentru proiecte de infrastructură rutieră şi fluvială, a anunţat luni Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.



Cel mai mare contract, de 150,34 milioane de lei, vizează execuţia unui pod rutier la kilometrul 0+540 al Canalului Dunăre-Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa, beneficiarul fiind Compania Naţională Administraţia Posturilor Maritime Constanţa.

Din valoarea totală a proiectului, 83,68 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), diferenţa fiind asigurată de la bugetul de stat.

Al doilea proiect, de 18,26 milioane de lei, se referă la implementarea unui sistem de management al traficului de nave pe Canalul Dunăre-Marea Neagră şi de informare asupra transportului pe ape interioare. Din valoarea totală, 10,91 milioane de lei reprezintă finanţare FEDR, restul sumei urmând să fie asigurată de la bugetul de stat.

Ultimul contract are o valoare de 3,72 milioane de lei (2,22 milioane de lei de la FEDR, iar restul sumei de la bugetul de stat) şi vizează implementarea unui sistem de măsurători topohidrografice pe canalele Dunăre-Marea Neagră şi Poarta Albă-Midia Năvodari.

Beneficiarul ultimelor două proiecte este Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa.

Prin POST, România are la dispoziţie 4,7 miliarde de euro în perioada 2007-2013.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator