x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat ucis de furtună in Capitală

Bărbat ucis de furtună in Capitală

de Miruna Pasa Petru    |    Elena Stan    |    12 Iul 2007   •   00:00
Bărbat ucis de furtună in Capitală

O furtună puternică a lovit ieri seară Capitala şi a provocat moartea unui bărbat in vărstă de aproximativ 50 de ani. Acesta locuia pe Calea Floreasca şi se dusese să ia apă de la cişmea, cănd un zid s-a prăbuşit peste el sub greutatea unui copac smuls de vănt.

O furtună puternică a lovit ieri seară Capitala şi a provocat moartea unui bărbat in vărstă de aproximativ 50 de ani. Acesta locuia pe Calea Floreasca şi se dusese să ia apă de la cişmea, cănd un zid s-a prăbuşit peste el sub greutatea unui copac smuls de vănt. Medicii nu au reuşit să intervină imediat pentru că exista riscul de electrocutare, din cauza mai multor cabluri de electricitate rupte. In acelaşi incident a mai fost rănită şi o femeie aflată intr-una din casele afectate de căderea copacului.

COPACI RUPŢI. In timpul vijeliei zeci de copaci au fost rupţi şi au căzut peste case sau peste autoturisme. Şi viceprimarul Bucureştiului, Răzvan Murgeanu, a fost afectat direct de furtună, după ce căteva crengi mari au căzut peste autoturismul, Toyota Land Cruiser, pe care un prieten i-l imprumutase de căteva zile. Ploaia torenţială a inundat străzile in mai puţin de 20 de minute, iar in unele zone ale Capitalei au fost inregistrate mai multe pene de curent, atăt in cazul iluminatului stradal, căt şi in cartiere. Traficul rutier şi circulaţia tramvaielor au fost ingreunate şi chiar blocate in anumite zone ale Bucureştiului.

De asemenea, primul vagon al unui tren Săgeata Albastră, care circula pe ruta Bucureşti-Craiova, a deraiat in localitatea Păstroaia, in apropiere de Găeşti, după ce un plop s-a prăbuşit şi a străpuns cabina mecanicului locomotivei. Acesta a fost rănit uşor. Nici un pasager nu a suferit răni ca urmare a deraierii.

PROGNOZĂ. Furtuna a afectat şi alte localităţi din estul şi sudul ţării, confirmănd astfel avertizările de vijelie transmise de meteorologi. Şi hidrologii au anunţat 12 judeţe din ţară că pănă vineri s-ar putea produce viituri şi inundaţii din cauza cantităţilor mari de precipitaţii prognozate. Bazinele hidrografice unde fenomenele prognozate de hidrologi ar putea apărea sunt Vişeu, Iza, Tur, Someş, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş, Putna, Rămnicu Sărat, Buzău, Siret şi Prut. Judeţele avertizate cu cod portocaliu sunt Argeş, Botoşani, Braşov, Bacău, Buzău, Covasna, Dămboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vrancea.

×
Subiecte în articol: observator