x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu a dezamăgit românii care îl aşteptau în Piaţa Universităţii

Băsescu a dezamăgit românii care îl aşteptau în Piaţa Universităţii

09 Iun 2010   •   00:00
Băsescu a dezamăgit românii care îl aşteptau în Piaţa Universităţii
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Persoanele care s-au adunat, azi după-amiază, pe esplanada Teatrului Naţional, unde l-au aşteptat pe Traian Băsescu "să dea raportul" în faţa românilor, au plecat dezamagiti, după o oră şi jumătate de la începerea acestei acţiuni.

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat luni, printr-o scrisoare trimisă la Palatul Cotroceni, să se întâlnească miercuri cu salariaţii din învăţământ, cu reprezentanţi ai asociaţiilor de studenţi şi de revoluţionari, pentru a le da raportul şi pentru a justifica în faţa lor, de ce trebuie să accepte "cu capul plecat", tot ce a decis pentru ei actuala guvernare.

"În luna mai 2007, imediat după referendumul prin care aţi fost reconfirmat preşedinte al României, în urma suspendării de către Parlament, aţi promis că vă veţi revedea cu cetăţenii, din trei în trei luni, la ora 17.00, pentru a prezenta raportul preşedintelui în faţa românilor. La sfârşitul anului trecut, declaraţi într-o emisiune televizată, că aţi fost în Piaţa Universităţii, aşa cum aţi promis, însă nu v-a aşteptat nimeni acolo. Sindicatul Salariaţilor din Învăţământ Bucureşti, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Învăţământ «Spiru Haret» a decis să vină în întâmpinarea promisiunii dumneavoastră şi să vă ofere posibilitatea de a vorbi deschis cu românii, aşa cum v-aţi angajat în urmă cu trei ani", se arată în scrisoarea trimisă preşedintelui.

Totodată, salariaţii semnatari ai scrisorii i-au mai transmis preşedintelui Traian Băsescu că, în cazul în care nu va putea fi prezent miercuri în Piaţa Universităţii, îl vor aştepta şi joi şi vineri, tot de la ora 17.00.

Membri ai sindicatelor sectoarelor 1-6 din Capitală afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au protestat, miercuri, la MECTS, aproximativ o oră şi jumătate, cadrele didactice fiind nemulţumite de reducerea cu 25 la sută a salariilor şi de faptul că din 15 septembrie în sistemul de educaţie vor fi daţi afară 15.000 de oameni.

"Protestul de miercuri s-a încheiat, am depus la registratură o scrisoare către domnul ministru iar după-amiază, la ora 17.00, ne vom alătura protestului din Piaţa Universităţii, unde îl aşteptăm pe preşedintele României să stea de vorbă cu oamenii, aşa cum a promis", a declarat Liviu Pop, secretarul general al FSLI.

De asemenea, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a arătat că mai mulţi cetăţeni se vor aduna, miercuri, la ora 17.00, în Piaţa Universităţii, pentru a-l aştepta pe preşedintele Traian Băsescu să dea raportul, aşa cum s-a angajat, în 2007, că va face la interval de trei luni.

Marius Nistor a precizat că oamenii care se vor aduna în Piaţa Universităţii vin ca simpli cetăţeni, nu ca sindicalişti.

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus, în 19 mai 2007, susţinătorilor săi adunaţi în Piaţa Universităţii, după anunţarea rezultatului referendumului de demitere a sa din funcţie, să se întâlnească în acest loc la interval de trei luni, în ultima sâmbătă din trimestru. El a propus atunci ca întâlnirea să aibă loc în ultima sâmbătă a intervalului de trei luni, începând cu ora 17.00.

×
Subiecte în articol: observator