x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu a evitat să dea mâna cu Iliescu şi Constantinescu

Băsescu a evitat să dea mâna cu Iliescu şi Constantinescu

01 Dec 2009   •   00:00
Băsescu a evitat să dea mâna cu Iliescu şi Constantinescu
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Aproximativ 10.000 de oameni, între care mulţi copii care fluturau steguleţe tricolore, au asistat, marţi, la parada militară de la Arcul de Triumf.

Militari şi tehnică militară aparţinând categoriilor de forţe ale Armatei României, Ministerului Internelor, SRI şi SPP au participat la paradă. Din cauza ceţii, elicopterele nu au putut survola zona.

La manifestare au asistat preşedintele Traian Băsescu, foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, premierul desemnat Liviu Negoiţă, membri ai Guvernului, precum şi ambasadori acreditaţi la Bucureşti, şefii SRI şi SIE, George Maior şi, respectiv, Răzvan Ungureanu.

Organizatorii au mascat în Piaţa Arcului de Triumf cu un tricolor de mari dimensiuni un mesh în care apar candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Traian Băsescu a evitat, după încheierea paradei militare de la Arcul de Triumf, să dea mâna cu foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, salutându-i pe aceştia de la distanţă, printr-o înclinare a capului.

După încheierea paradei militare de la Arcul de Triumf, înainte de a pleca de la tribuna oficială, Traian Băsescu a dat mâna cu premierul desemnat Liviu Negoiţă, cu Vasile Blaga şi Anca Boagiu, iar când a observat că urmează Ion Iliescu şi Emil Constantinescu a preferat doar să-şi încline capul în semn de salut.

Băsescu a făcut şi o scurtă baie de mulţime, ignorând în timpul acesteia apelativul unui cetăţean: "Măi, bătăuşule!".

Traian Băsescu le-a urat românilor "La mulţi ani" şi să se distreze de Ziua Naţională a României.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator