x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pofta vine cumpărând cu credite avantajoase. Băsescu mai vrea încă 200 de hectare!

Pofta vine cumpărând cu credite avantajoase. Băsescu mai vrea încă 200 de hectare!

20 Noi 2013   •   22:03
Pofta vine cumpărând cu credite avantajoase. Băsescu mai vrea încă  200 de hectare!
Sursa foto: EPA/DUMITRU DORU

Într-o nouă încercare, lamentabilă și de această dată, de a demonstra că achiziționarea terenului agricol de la Nana, în județul Călărași, este o acțiune la îndemâna oricărui român, doar prin mijloace oneste, Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei emisiuni difuzate de B1 TV, că rentabilizarea acestei ferme ține neapărat de cumpărarea a încă, cel puțin, 200 de hectare de teren. 

"Este un joc politic pe care îl face USL în ansamblul lui. Ce vă pot spune cu certitudine este că niciodată nu mi-aş fi permis ilegalităţi în achiziţionarea unui teren. Familia mea a achiziţionat un teren prin Ioana. Este o afacere de familie, este achiziţionat (terenul — n.r.) cinstit", a afirmat Băsescu la B1 TV.
El a spus că nu este vorba despre "banii statului" în cazul creditului luat de fiica sa de la CEC, ci de banii deponenților, pentru că "aşa funcţionează orice bancă". Desigur, orice bancă moare de  

Traian Băsescu a mai afirmat că pentru a deveni rentabilă, ferma pe care o deține familia sa la Nana, în județul Călărași, ar mai avea nevoie, pe lângă terenul achiziționat recent, de încă 200 de hectare.
"291 de hectare abia acoperă din fiecare recoltă costul creditului: dobânzile și rata lunară. Aș vrea ca în familie să mai adăugăm măcar până la 500 hectare, ca sa fie rentabilă", a declarat Băsescu în cadrul aceleiași emisiuni.

Până nu cu mult timp în urmă, Băsescu găsea orice prilej să prezinte public proiecțiile despre propriul viitor, viziunea sa fiind de-a dreptul idilică, la comanda unei nave maritime, străbătând mările și oceanele lumii... Ultimele evenimente demonstrează că mai nou picioarele bătrânului lup de mare se simt mult mai bine înfipte în pământ, cu cât mai mare proprietatea, cu atât mai bine, achiziționat desigur, cum îi stă în putere oricărui român, cu credite preferențiale. Urmărind această schimbare radicală, se poate spune că sub cascheta de marinar, care a scăpat de grija flotei, trimițând-o la fiare vechi, stătea bine înfiptă țeasta unui mare latifundiar în devenire - Băsescu e numele lui.

×