x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: “Să nu mai avem judeţe albe”

Băsescu: “Să nu mai avem judeţe albe”

de Violeta Fotache    |    07 Mar 2011   •   14:35

“Pentru 2011 rămân trei mari priorităţi - lupta împotriva corupţiei şi la nivel înalt, şi local, este vorba de cei care influenţează decizia. Mă refer fără drept de apel la demnitarii statului, fie că sunt demnitari de rang local sau naţional, ei sunt cei care practică traficul de influenţă. A doua prioritate, în ordinea enumerării, dar egală ca importanţă este evaziunea fiscală, care trebuie combătută fără menajamente. Cea de-a treia - grupurile locale de crimă organizată, aşa numitele clanuri”, a declarat Traian Băsescu la bilanţul activităţii procurorilor pentru anul trecut.

“La bilanţul Poliţiei rugam, ceream ca în acest domeniu să nu stea piatră pe piatră. În fiecare judeţ, dacă iei informaţii, îţi dai seama că sunt două, trei clanuri, patru, cinci în judeţele mai mari. Sigur, DIICOT a obţinut rezultate excepţionale în 2010, dar cred că trebuie să ne propunem ca în doi-trei ani să nu mai auzim de astfel de organizaţii ad-hoc într-un judeţ sau în altul.” A spus Traian Băsescu. “În doi-trei ani să nu mai avem nici un... Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru'?...” a întrebat-o şeful statului pe Codruţa Kovesi, procurorul general al României. Aceasta i-a răspuns după o mică ezitare: “Bercea Mondialul”. După care preşedintele şi-a continuat speech-ul: “Bercea Mondialul. Să nu mai auzim de nici un cap de ăsta care le rezolvă el pe toate, care are influenţă de nu i se întâmplă nimic, deşi are zeci de dosare, oameni care probabil îşi pot permite să-şi afişeze bogăţia fără ca vreo instituţie a statului să-i întrebe ceva”, a mai spus şeful statului.

El a întrebat de ce poliţia şi procurorii nu reacţionează în cazul celor care îşi afişează bogăţia:”Când construieşti asemenea imobile, oamenii nu văd ce se întâmplă în acel judeţ? Poliţia şi Procuratura nu reacţionează. De ce nu se întreabă de unde provin acei bani?” a spus Traian Băsescu, precizând că are o mică hartă a judeţelor “albe”, în care potrivit autorităţilor nu se întâmplă nimic, dar clanurile se manifestă şi presa scrie despre asta.

×