x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătaie de joc la repartiţia rezidenţilor

Bătaie de joc la repartiţia rezidenţilor

de Alina Gavrila    |    29 Noi 2007   •   00:00

Din seria "medicii rezidenţi sunt ai nimănui", ieri a avut loc un nou episod. Peste 3.000 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din toată ţara, care au promovat examenul de rezidenţiat, au aşteptat mai bine de cinci ore pentru a primi repartiţia pe specializări

Se-ntămplă in Romănia


Din seria "medicii rezidenţi sunt ai nimănui", ieri a avut loc un nou episod. Peste 3.000 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din toată ţara, care au promovat examenul de rezidenţiat, au aşteptat mai bine de cinci ore pentru a primi repartiţia pe specializări, din cauza unor probleme tehnice. După ce zilele trecute Jurnalul Naţional v-a prezentat condiţiile insalubre in care sunt nevoiţi să trăiască, mulţi dintre medicii tineri rezidenţi au fost iarăşi umiliţi.

Â

ORGANIZAREA DEFECTUOASa. La repartizarea pe specialităţi a fost un adevărat haos, liniile telefonice nu au funcţionat, iar autorităţile nu au putut face nimic altceva decăt să dea neputincioase din umeri. "Nu pot să vă dau o explicaţie exactă. Tot ce ştiu este că au căzut liniile de comunicaţie.

Sistemul a fost verificat ieri-seară, dar eu nu pot să ştiu exact din ce motiv merge sau nu merge o reţea", a declarat secretarul de stat in Ministerul Sănătăţii, Vlad Iliescu. In tot acest timp rezidenţii nu ştiau dacă vor fi sau nu repartizaţi, dacă mai sunt sau nu locuri disponibile şi nici cănd se va termina această nebunie. Mai grav este faptul că această zi nu a fost decăt prima dintr-un lung şir de neajunsuri şi umilinţe pe care viitori medici le vor indura.

×
Subiecte în articol: observator