x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BBC îşi învaţă angajaţii să utilizeze Facebook-ul

BBC îşi învaţă angajaţii să utilizeze Facebook-ul

de Adriana Paduraru Vaduva    |    12 Mar 2010   •   00:00

Radiodifuzorul public britanic BBC investeşte câteva zeci de mii de euro în cursuri despre utilizarea reţelei sociale Facebook pentru cei 23.000 de angajaţi ai companiei.

Potrivit ediţiei online a publicaţiei The Sun, cursurile de utilizare a Facebook, adresate angajaţilor, costă 110 euro pe şedinţă. Sute de angajaţi s-au înscris deja la aceste cursuri pentru a învăţa cum se folosesc reţelele de socializare Facebook, Twitter sau Bebo. Pe de altă parte, mulţi angajaţi sunt nemulţumiţi de risipa de bani şi şi-au făcut publice plângerile chiar pe Facebook şi Twitter. "Trebuie să facem reduceri de cheltuieli. E o risipă de bani uimitoare. Adolescenţii, care abia pot citi sau scrie, au reuşit să înveţe singuri", a scris un angajat al BBC pe pagina sa de Twitter. "

Majoritatea angajaţilor BBC ştiu deja să folosească site-urile de socializare", a scris un alt angajat al corporaţiei britanice.
Programul educativ a fost intitulat de conducerea BBC "Making the web work for you/ Facem internetul să lucreze în favoarea ta". Reprezentanţii BBC au declarat că aceste cursuri îi ajută pe angajaţi, mai ales pe jurnalişti, "să îşi dezvolte abilităţile de a face cercetare pe internet şi de a folosi mediile sociale". Un parlamentar al Partidului Conservator britanic, membru al Comisiei de Cultură, Media şi Sport, a caracterizat acest demers ca fiind "patetic".

BBC a anunţat recent că va trece printr-un proces mai amplu de restructurare. Astfel, corporaţia va închide două posturi de radio, va reduce cu 50% numărul de pagini ale site-ului corporaţiei şi îşi va diminua semnificativ investiţiile în programele americane importate. Noua strategie a corporaţiei are ca obiectiv să demonstreze unui viitor Guvern Conservator că BBC este capabil să se autoreglementeze, fără necesitatea unei intervenţii exterioare.

Partidul Conservator, despre care presa locală crede că va fi câştigător la următoarele alegeri legislative, a criticat vehement BBC şi se estimează că are în plan îngheţarea bugetului corporaţiei.

×
Subiecte în articol: mass-media