x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beneficiara transplantului de ficat aştepta operaţia din 2011

Beneficiara transplantului de ficat aştepta operaţia din 2011

21 Ian 2014   •   13:59
Beneficiara transplantului de ficat aştepta operaţia din 2011

Floarea Mihai, pacienta de la Institutul Clinic Fundeni pentru care echipa de medici implicată în accidentul aviatic de luni urma să preleveze un ficat de la o femeie din Oradea, a declarat marţi că regretă tragedia petrecută în Munţii Apuseni şi că aşteaptă un transplant de ficat încă din anul 2011.

"În fiecare zi mă gândesc că voi avea noroc. îmi pare foarte rău că s-a întâmplat aşa. Aştept acest transplant din anul 2011", a spus pacienta într-o conferinţă de presă, în timpul căreia a mărturisit că boala de ficat i-a fost depistată în anul 2005.

Prezentă la conferinţa de presă, dr. Liana Gheorghe a afirmat că pacienta a fost pe lista de transplant din anul 2011. Anul trecut, boala a avansat şi a fost diagnosticată cu un cancer grefat de ciroză.

Medicul a explicat că un organ prelevat pentru transplant este întotdeauna îndreptat către omul care are cea mai mare nevoie.

Liana Gheorghe a adăugat că pacienta Floarea Mihai va rămâne cap de listă de aşteptare pe grupa ei de sânge şi că timpul pe care îl are de aşteptat pentru primirea unui ficat este destul de mic, de una până la trei luni.

×