x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Berceanu: Accidentul feroviar, cauzat de "un act intenţionat", fiind desfăcute şuruburi de la şine

Berceanu: Accidentul feroviar, cauzat de "un act intenţionat", fiind desfăcute şuruburi de la şine

21 Sep 2009   •   00:00

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că primele date arată că accidentul feroviar de la Cârcea a fost cauzat de "un act intenţionat" după ce una sau mai multe persoane au desfăcut o piesă care face legătura între şine, folosind ulei pentru a unge şina, precum şi instrumente speciale.





Radu Berceanu a spus că primele aprecieri ale reprezentanţilor Poliţiei, Parchetului şi Autorităţii Feroviare, care au făcut verificări la faţa locului, sunt că în acest caz a fost vorba despre "un act intenţionat", fiind desfăcute şuruburi care fac legătura între şine.

El a spus că, în condiţiile în care acestea erau ruginite, a fost folosit ulei pentru ungerea lor, la faţa locului fiind găsită şi substanţa respectivă.

"În zona asta şina este sudată, a fost desfăcută o eclisă care prinde două porţiuni de şine, de cineva care ştie cum trebuie desfăcut astfel încât un tren să nu poată trece fără a avea accident. A făcut astfel încât să aibă loc o deplasare, să iasă roata. Acolo a fost uns cu ulei şi s-a lucrat cu scule", a spus Berceanu.

Întrebat dacă este vorba despre un act criminal, ministrul a răspuns: "Probabil".

El a ţinut să sublinieze faptul că a fost vorba despre un tren care circulă luni dimineaţă, foarte plin şi că un alt tren trecuse pe acolo înainte cu o oră şi jumătate, iar totul s-a petrecut în acest interval între cele două garnituri.

Ministrul a mai spus că alături de şina avariată se aflau bucăţi dintr-o altă şină, care ar fi putut fi luate, în ipoteza în care scopul ar fi fost furtul.

Întrebat dacă persoana sau persoanele care ar fi provocat accidentul ar putea fi de la CFR, Berceanu a spus: "Este greu de spus, nu vreau să mă pronunţ".
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator premeditat